AKİT MENÜ

Ekonomi

“S&P Türkiye’ye cimri davranıyor”

Türk Traktör Fabrikası’nın Sakarya’nın Erenler ilçesinde temel atma töreni düzenlendi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Fiat Industrial Grup Başkanı Richard Tobin (sağ5), Sakarya Valisi Mustafa Büyük (sağ4) ve katılımcılar butona basarak te

2013-03-28 22:12:11

SAKARYA
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s’un (S&P) Türkiye’nin kredi notunu artırmasına ilişkin, ‘’Avrupa, ekonomik krizden çıkış olarak Türkiye’yi gösterirken, S&P’nin verdiği bu not, Türkiye’nin hak ettiği not değildir’’ dedi.
Sakarya’nın Erenler ilçesinde düzenlenen Türk Traktör Fabrikası’nın temel atma töreninde konuşan Çağlayan, S&P’nin Türkiye’ye karşı cimri davrandığını savundu.
Çağlayan, S&P’nin iki yıl öncesine kadar cari açığı sebep göstererek Türkiye’ye karşı cimri hareket ettiğini belirterek, ‘’Buna karşılık başka ülkelere hak etmediği puanları veren birtakım derecelendirme kuruluşları, artık gerçeği görmekle yüz yüze kalmıştır. Dün S&P, Türkiye için hikmeti olmayan bir çalışma yapmıştır, bir derecelendirme yapmıştır’’ diye konuştu.
KOÇ HOLDİNG YÖNETİM
KURULU BAŞKANI KOÇ
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise Türk Traktör Fabrikası’nın 1955’te Ankara’da kurulduğunu belirterek, bir yıl sonra ilk traktörün üretildiğini anlattı.
Fabrika gelecek yıl devreye girdiğinde Türk ürünlerinin dünya çapında en güncel teknolojiyle donanmış olacağını bildiren Koç, ‘’Uzun yıllar başarıyla yürüttüğümüz çalışmaların aynı verimlilikle daha da güçlenerek devam edeceğinden en ufak bir kuşkum yok. Bugün temelini attığımız yeni tesisimizin ülkemizin tarım sektörünün gelişmesinde ve uzun vadede iddialı hedeflerine ulaşmasında önemli rol üstlendiğine inancım tamdır’’ ifadesini kullandı.

Yorumlara Git

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler