Kadın - Aile
Kış kahvaltılarında güç katacak baharatlar!
Kahvaltınıza ekleyeceğiniz şifalı baharatlar fayda ediyor! Bağışıklık sisteminizi güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır ve vücudunuzu zinde tutar. Uzmanlar, ¨Sağlık dolu bir başlangıç için kekik, sumak, zerdeçal, pul biber, karabiber, çörek otu ve susamı sofranızdan eksik etmeyin¨ diyerek hangi baharatın neye iyi geldiğini anlattı
Kahvaltı, günün en önemli öğünlerinden biri olduğu kadar, sağlıklı bir başlangıç için de harika bir fırsattır. Yalnızca besin değerine sahip değil, aynı zamanda bazı baharatlarla kahvaltınıza katacağınız şifa da size büyük fayda sağlar. İşte, uzmanların verdiği bilgilere göre; kahvaltınıza güç katacak baharatlar ve sağlık faydaları!
KEKİK: BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR
Kekik, bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücudu mikroplardan koruyan etkisiyle kahvaltılarda sıklıkla tercih edilebilecek bir baharattır. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığına karşı vücudu koruyucu etki gösterir.
SUMAK: MİDEYE İYİ GELİR
Sumak, mideyi rahatlatan ve sindirimi kolaylaştıran özellikleriyle kahvaltı sofralarına renk katabilir. Aynı zamanda yüksek antioksidan içeriği sayesinde vücudun detoks yapmasına yardımcı olur.
Zerdeçal, vücuttaki iltihapları azaltarak eklemlerin rahatlamasına yardımcı olur. Ancak, kan sulandırıcı ilaç kullananlar bu baharatı dikkatli kullanmalıdır.
PUL BİBER: METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR
Pul biber, kan dolaşımını artırarak metabolizmayı hızlandıran etkisiyle günün enerjik bir şekilde başlamasına yardımcı olur. Mide rahatsızlıkları olanlar ise kullanımını sınırlamalıdır.
KARABİBER: SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELİR
Karabiber, soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı doğal bir çözüm sunar. İçerdiği piperin maddesi, bağışıklık sistemini destekler. Ancak mide problemi yaşayanlar, bu baharatı tüketirken mutlaka dikkatli olmalı.
ÇÖREK OTU: ZİNDELİK VE YENİLENME
Çörek otu, hücreleri yenileyerek vücudu zinde tutar. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir. Ancak alerji riski taşıyanların dikkatli olması, hamilelerin ise kullanmadan önce doktora danışması önemlidir.
SUSAM: KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR
Susam, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur ve esneklik ile dayanıklılık sağlar. Zengin kalsiyum kaynağıdır, bu yüzden kahvaltınıza eklemeniz, sağlıklı bir kemik yapısına sahip olmanıza destek olur.
Son olarak uzmanlar, ¨Bazı baharatlar, özellikle mide rahatsızlıkları ve alerjisi olanlar için dikkatli kullanılmalıdır. Ayrıca, hamilelerin bazı baharatları kullanmadan önce doktorlarına danışmaları önemlidir. Kahvaltınıza bu şifalı baharatları ekleyerek, güne sağlıkla başlamak hiç de zor değil! Hem lezzetli hem de faydalı bir kahvaltı ile hem bedeninizi hem de ruhunuzu besleyebilirsiniz¨ diye konuştu.