AKİT MENÜ

Gündem

THY çalışanlarının bulunduğu araca saldırı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türk Hava Yolları çalışanlarının bulunduğu bir araca saldırı düzenlendi.

Güncelleme Tarihi:

Somali’nin başkenti Mogadişu’da, Türk Hava Yolları’na (THY) güvenlik hizmeti veren Çetin güvenlik firmasının Güvenlik Şefi Saadettin Doğan, uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.
 
Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği, devreye girerek saldırganın kimliğinin tespit edilmesi ve olayın aydınlatılması için Somali makamları ile irtibata geçti.
 
DÖRT KURŞUN İSABET ETTİ
 
Edinilen bilgiye göre, Doğan'ın seyir halindeki aracını durdurması ile otomobile kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Olay sırasında Doğan’a dört kurşun isabet etti. Durumu kritik olan Doğan, Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
THY Sözcüsü Ali Genç, araçta bulunan pazarlama şefi Müslüm Aydın'ın ise saldırıdan yara almadan kurtulduğunu belirtti.
 
“ARAŞTIRIYORUZ”
 
Saldırıyı haber alan Mogadişu Büyükelçiliği derhal devreye girdi. Dışişleri Bakanlığı’na Doğan’ın durumu bildirilirken, Somali makamları ile de temasa geçildi.
 
Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, “Saldırının sebebi de yapan da henüz belli değil. Büyükelçilik araştırma başlattı. Somali makamları ile temas halindeyiz” dedi.
 
Mogadişu’da daha önce de Türk Büyükelçiliği’nin ek binası önünde intihar saldırısı düzenlenmiş çatışmada polis memuru Sinan Yılmaz şehit olmuştu. Saldırıyı Türkiye’nin Somali’ye desteğinden rahatsız olan El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üslenmişti.

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı