AKİT MENÜ

Sağlık

Bakanlık tek tek ifşa etti! Türkiye’de en çok at, eşek ve domuz eti yedirilen iller belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırmızı et yapılan hileleri ortaya çıkardı. Bazı işletmelerin gıdalarda at, eşek ve domuz eti kullandığı tespit edildi. Listede iki il öne çıktı. İşte vatandaşa en çok at ve eşek eti yediren iller...

Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncellemeye devam ediyor.

HİLELER GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Son paylaşılan listelerde kırmızı ette yapılan mide bulandıran hileleri gözler önüne serdi.

Vatandaşa at, eşek ve domuz eti yedirildiği ortaya çıktı. 12 İLDE TESPİT EDİLDİ

Türkiye genelinde 4 firmanın ürünlerinde domuz eti tespit edildi.

Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmede 12 ilde at ve eşek eti satıldığı belirlendi. İKİ İL ÖNE ÇIKIYOR

Hileli gıdalar listesine göre at ve eşek etinde Adana ile Sakarya ön plana çıktı.

Bakanlığın açıkladığı listede Adana'dan 15, Sakarya'dan ise 7 işletmenin vatandaşa at ve eşek eti yedirdiği ortaya çıktı.

DİĞER İLLER

Bu iki ili ise Antalya, Mersin ve Manisa'nın takip ettiği öğrenildi. GIDA GÜVENLİĞİNE KARŞI SIKI DENETİM

Gıda sektöründe sıklıkla gündeme gelen "tek tırnaklı eti" ifadesi at, eşek ve katır gibi hayvanların etleri için kullanılıyor.

Bakanlık, halk sağlığını tehlikeye atan bu tür uygulamalara karşı denetimlerin sıkılaştırılacağını ve hile yapan işletmelere ağır yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.

Yorumlara Git

İsrail'den kanlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Türk düşmanı Senatör Graham: İsrail'i derinden sarsar

Zelensky’den dünyaya net mesaj: Rusya’ya baskı uygulanmadan saldırılar durmaz

Türk jetleri Karadeniz semalarında: Milli Savunma Bakanlığı görüntüleri paylaştı

Portekiz’den savunma havacılığında tarihi adım: NATO konfigürasyonlu Super Tucano teslim alındı