AKİT MENÜ

Gündem

Moskova’da, Ukrayna ve Suriye zirvesi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ortak Stratejik Planlama Grubu 4. Toplantısı’nda, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Ukrayna’daki gelişmeler ile, Suriye, Karadeniz, Kafkaslar ve İran’ın nükleer programı ile ilgili konuları değerlendirdi.

Güncelleme Tarihi:

MOSKOVA - Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubu 4. Toplantısı Moskova’da yapıldı.               
Görüşmenin ardından Davutoğlu ile Lavrov ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Bu bölgede ve çevre bölgede soğuk savaş mantığının tekrar geri gelmesinden kimse medet ummamalı. Soğuk savaş mantığı şu ana kadar son 20 yıldır birlikte inşa ettiğimiz güvenlik mekanizmaları birlikte inşa ettiğimiz siyasi mekanizmaları hem dumura uğratabilir, hem de yeni krizleri beraberinde getirebilir. Kırım Tatarları o toprakların asli unsurudur. Onların oradaki huzuru ve sükunu Türkiye açısından son derece önemlidir. Türkiye olarak biz Montro Anlaşması dahil olmak üzere bütün anlaşmalara saygı çerçevesinde kalıcı istikrarın korunmasına büyük önem veriyoruz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise, “Kültürel alanda adımlar atılacak, Kırım Tatar kültürünün yaşatılması için merkezler okullar ve tiyatrolar açılacak. Sosyal kuruluşlarla ilişkilerimizi sürekli canlı tutacağız. Kırım Tatar Meclisi ve diğer kuruluşlarla diyaloğumuzu sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı