Kadın - Aile
Kırmızı pancar reçeli: 10 - 15 dakika yetiyor!
Kırmızı pancar reçeli tarifi: Bu gün sizlerle nefis bir reçel tarifi paylaşıyoruz. Pancarın da reçeli olur mu demeyin. Tarifimizi umarız beğenirsiniz. Tam bir B12 deposu ve bir kez bile tükettiğinizde B12 depolarını tıka basa doldurmaya yetiyor.
Sizlere şimdiden afiyet dileriz...
Az malzemeli tarifler vatandaşlar tarafından sık sık araştırılıyor. Bizde sizler için pratik bir şekilde hazırlanan kahvaltılık reçel tarifi ile geldik.
Kırmızı Pancar Reçeli - Yapılışı
Malzemeler:
2 adet orta boy kırmızı pancar
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Yarım tarçın çubuğu
Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
Pancarları yıkayıp soyuyoruz. Pancarları küp küp doğrayıp bir tencereye koyuyoruz. Üzerine bir buçuk su bardağı şeker koyup bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Sabah çıkardığımızda pancarlar sulanmış olacak. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Pancarlar yumuşayıp suyu kıvam aldığında bir kaç damla limon suyu ve yarım tarçın çubuğu ekleyip karıştırıyoruz. Ocağın altını söndürüp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduğu zaman kıvamı daha da artacaktır bu nedenle suyunun çok koyulaşmasını beklemeyelim. Kavanoza koymadan önce tarçın çubuğunu çıkarıyoruz. Reçelleri kavanoza doldurup soğuduktan sonra kapağını kapatıyoruz. Kapağı kapalı şekilde serin ve karanlık bir yerde saklıyoruz.
Kırmızı pancar kaç dakika pişer? Diğer tarif:
Kabukları ile iyice yıkadığınız pancarları parça parça bölerek düdüklü tencereye alın ve kaynadıktan sonra 10- 15 dakika haşlayın. Haşlama süresini 15 dakikadan uzun tutarsanız, pancarın içindeki A vitaminini oluşturan betakarotenler yok olmaya başlar. Haşladığınız pancarların kabuklarını soyup servis edebilirsiniz
Pancara kırmızı rengini veren betalain önemli etkili bir antioksidandır. İçeriğinde A, B6, B12, C, E ve K vitaminleri bulunmaktadır. Aynı zamanda fosfat ve potasyum gibi birçok mineral içeren pancar kansere karşı koruyucu görevi yapmaktadır. Pancar betalain denilen fitonutrientler içerir.