AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kolay lahmacun nasıl yapılır?

İşten gelince hemen hazırlayabileceğiniz. Ya da yorgunken canınız yemekle saatlerce uğraşmak istemediğinde genel tariflerde ezberleri bozan sıra dışı pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lavaş lahmacun tarifi geliyor...

Selma Savcı
Güncelleme Tarihi:

Kolay Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hazır lavaş ekmeği
200 gr kıyma ( yaklaşık 12 lavaş için yetecektir)
2 adet domates
2 adet soğan
4-5 yeşil biber
3 adet kapya biberi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz, kırmızıbiber arzuya göre pul biber
Maydanoz

Kolay Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

Soğanları biber ve domatesleri robotdan geçirip küçültüyoruz.
Bir kaba alıp kıyma salça sıvı yağ ve baharatları da ekleyip güzelce karıştırıyoruz. En son ince kıyılmış maydanozu da ekliyoruz.
İç harcımız katı olmayacak yani hafif sulu olacak ki lavaşın içinde köfte gibi durmasın :).
Daha sonra fırınımızı açıp 180 dereceye ayarlıyoruz.
Lavaşlarımızın iki tanesini fırın kağıtı serdiğimiz tepsinin üzerine alıyoruz ve üzerine yaklaşık 1, 5 yemek kaşığı kıymalı harcımızdan ekliyoruz (lavaşın boyuna göre değişir). Ne çok koyun nede çok az birazda lavaş gözüksün.
Önceden ısıttığımız fırına veriyoruz şimdi çakma lahmacunları. Bu sıra dışı lahmacunu yaklaşık 8 dakikada piştiler ama tabi ki fırından fırına fark edeceği için siz yine de kontrol edin.

Yorumlara Git

Şehit pilot Hasan Bahar’ın naaşı Türkiye’de

Hamas'tan BMGK'de kabul edilen ABD tasarısına tepki

Halk Tv'de Saadet Partisi'ne büyük şok

Gazze'de Barış Kurulu kuruluyor, Uluslararası İstikrar Gücü görev yapacak

İngiltere mülteci reformunu açıkladı: Statü geçici oluyor, zorunlu geri gönderme geliyor