Kadın - Aile
Ay çekirdeği: Kanser tehdidine karşı etkisi inanılmaz!
Ülkemizde oldukça fazla yetişen ve fazla tüketilen ay çekirdeği kuruyemişler arasında diğerlerine göre daha fazla tercih edilmektedir. Kanseri tehdidine karşı günde düzenli olarak yarım avuç tüketildiği zaman insan vücuduna inanılmaz faydaları bulunmaktadır. Fazla tüketilmesi ise vücuda zararlı olan bir besindir. Ay çekirdeği içerisindeki selenyumun kanseri önlediği ortaya çıktı.
Ay Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?
Ay Çekirdeğinin Kullanımı Nasıldır? Tek başına tam bir şifa kaynağı!
Çok fazla tüketildiği zaman ciltte sivilcelenme ve yağlanma yapabilir.
Günlük yarım avuç yenilmesi yeterli olmaktadır.
Eğer imkanınız var ise çiğ tüketmeye özen gösterin. Çiğ tüketildiği zaman daha fazla faydası görülmektedir.
Özellikle yüksek tansiyonu olan kişiler tuzlu olanını kullanmaması gerekir.
KANSERİ ÖNLÜYOR
Ay çekirdeği iyi bir selenyum kaynağıdır. Araştırmalar düşük miktarda selenyum alımı ile kanser arasında güçlü bir korelasyon olduğunu öne sürmektedir. Çeyrek bardaklık ayçiçeği, günlük almanız gereken selenyumun yüzde 30'dan fazlasını karşılayabiliyor. Selenyumun, zarar görmüş hücrelerde DNA onarımı ve sentezini sağladığı, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği ve vücudun eskimiş veya anormal hücrelerden kurtulmak için kullandığı kendi kendini imha mekanizması olan apaptozu uyardığı ortaya kondu.
KARDİYOVASKÜLER FAYDALAR
Yalnızca çeyrek bardak ayçekirdeğiyle günlük E vitamini değerinizin yüzde 90'dan fazlasını karşılayabilirsiniz. Ayçekirdeği, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde çok önemli bir rol oynayan E vitamini bakımından olağanüstü bir kaynaktır. Ayçekirdeği, DNA dahil hücre zarları ve protein yapısını okside eden ve zarar veren serbest radikaller ve maddelerin etkilerine karşı hücrelerin korunmasına yardımcı olabilir. Bu besin maddesi, kan dolaşımının korunmasına ve alyuvar (RBC) üretimine de yardımcı olur.
KEMİK SAĞLIĞI
Ay çekirdekleri özellikle magnezyum açısından zengindir. Kalsiyumun güçlü kemikler için gerekli olduğu bilinen bir gerçektir, ancak magnezyum da aynı özelliktedir. İnsan vücudundaki magnezyumun çoğu kemiklerimizdedir.
Ayçekirdeklerinde bulunan bakır, çapraz bağlantı kolajen ve elastine dahil olan enzimlerin fonksiyonu için hayati önem taşır, kemik ve eklemlerdeki güç ve esnekliği sağlar.(sabah)
İlişkili haber:
{galleryalbum id:110143 slug:'limon-alirken-2-kere-dusunun-bunlara-dikkat-kabugundan-kendini-ele-veriyor-yesil-mi-alinmali-sari-mi'}