AKİT MENÜ

Ekonomi

Enerjide avantaj bizden yana

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin enerji taşımacılığı konusunda önemli bir bilgiyi kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

2014-05-30 06:46:48

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Hazar’daki bir kısım yeni şekillenmeler için iyi haberlerimizin olduğunu söylemem lazım. Yarın kamuoyuna bunları hep beraber paylaşacağız. Türkiye’nin doğalgaz ve petrol taşımacılığıyla alakalalı coğrafyasından kaynaklanan avantajlarını daha çok kullandığı döneme giriyoruz” dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Petrol Platformu Derneği’nin (PETFORM) düzenlediği “Arama - Üretim Sektörü Bilgilendirme Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, özellikle son 12 yıllık dönemde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) yatırım bütçesinin yaklaşık 10 kat arttığını ifade etti.

HAZAR AÇIKLAMASI

Bugün İstanbul’da bir imza törenine katılacaklarını anlatan Yıldız, “Hazar’daki bir kısım yeni şekillenmeler için iyi haberlerimizin olduğunu söylemem lazım. Yarın kamuoyuna bunları hep beraber paylaşacağız. Türkiye’nin doğalgaz ve petrol taşımacılığıyla alakalalı coğrafyasından kaynaklanan avantajlarını daha çok kullandığı döneme giriyoruz” diye konuştu.

Denizlerdeki petrol arama faaliyetleri için TPAO’ya alınan Barbaros Hayreddin Paşa adlı sismik geminin önemine dikkati çeken Taner Yıldız, milli imkanlarla üretilecek diğer sismik gemiyle ilgili çalışmaların da sürdürüldüğünü kaydetti.

HAZİRAN’DA DA ZAM YOK

Doğalgaza haziran ayında zam olup olmayacağı sorusu üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Haziran ayında da mayıs fiyatlarıyla devam edeceğiz, herhangi bir fiyat artışı söz konusu değildir” dedi.

Maden ocaklarına yönelik denetimlere ilişkin soruları da cevaplayan Enerji Bakanı Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri tarafından kazanın yaşandığı Eynez ve bu şirkete ait diğer 2 maden ocağında denetimler yapıldığını söyledi. Yıldız, kazadan sonra bir üretimin söz konusu olmadığını, diğer ocaklardaki faaliyetlerin de durdurulduğunu belirtti.

 

Yorumlara Git

Tarihi gerçeği çarpıttılar! Türklerin sembol ismini Rum yaptılar

Diyarbakır’ın değerlerine saygısızlık! DEM’den skandal şehit Gaffar Okkan kararı

İstifa etmişti! New York'ta Erdoğan'ı bakın kim karşıladı!

Bursa'da eğitim uçağı düştü!

Yunanlar duyurdu: ABD'den Türkiye'ye S-400 teklifi!