Kadın - Aile
İbn-i Sina'nın önerdiği bu baharat: Bir tek ölüme çaresi yok!
En büyük hekim İbn-i Sina'nın 1000 yıl önce İbn-i Sina'nın yazdığı kitabındaki tarifleri günümüzde kullanılmaya devam ediyor. Bu baharat Kitabında Her derde deva olarak biliniyor! Tam bir şifa olan mucize çörek otu, Bu küçük ama etkili bu baharat, İnsan sağlığı için en önemli katkılarda bulunan özelliklere sahip.
İbn-i Sina'nın şifa tariflerini mutfakta eksik etmeyenler sağlıkla yaşıyor. Büyük hekimin sofrasından eksik etmediği bu besinin yararları öyle fazlaki bir tek ölüme çaresi yok.
Bunu tüketenler her türlü hastalıkla rahatlıkla mücadele ediyor. Sağlığını düşünen bunu tüketsin.
İBN-İ SİNA'NIN SAĞLIK SIRRI: TÜKETMEYEN BİN PİŞMAN
Tarihin en büyük hekimlerinden olan İbn-i Sina'nın bu sırrını uygulayan birçok faydasını görüyor. Çörek otu, her türlü yemek tarifinde kullanılmanın dışında sade olarak da tüketiliyor.
İçerdiği vitaminler şifa deposu haline geliyor. Omega 3, Çinko, Kalsiyum ve demir açısından zenginliği nedeniyle bağışıklık sistemini ayakta tutuyo
ÇÖREK OTUNUN İNANILMAZ FAYDASI
İbn-i Sina'nın mutfağından eksik etmediği çörek otu çeşitli şekillerde tüketilebiliyor. Sade olarak, yemeklerin içerisinde, poğaçaların üzerinde ve yağ şeklinde tüketilebilen çörek otunu tüketmeyen bin pişman.
İçerdiği vitamin ve minerallerin vücudumuza etkisi inanılmaz olurken kullananlar bir daha masasından eksik etmiyor. Sabah aç karnına tüketilmesi önerilen bu besini bir çay kaşığı olarak tüketenlerin yanında çörek otu yağıyla lezzetli tarif hazırlayanlar da oldukça fazla.
Bitki çayı olarak ve salatanın üzerine eklenerek de vücuda şifa deposu eklenebilir.
1000 YILLIK ÖNERİ ŞİFA OLUYOR
İbn-i Sina’nın tavsiyeleri ve önerileri geçmişten günümüze geldi. Günümüzde de etkili olan şifa sırlarını her gün sofralarımızda kullanıyor, tüketiyoruz.
Çörek otunun kullanımında zihin berraklaşır, yaşam kalitesi artar. İşte inanılmaz faydaları:
Bağışıklık sistemi güçlenir
Sindirim sistemine yardımcı olur.
Egzama, sedef gibi hastalıklarla mücadele eder
İltihap giderir
Eklem ağrılarının geçmesine yardımcı olur
Kolesterolü düşürür
Alerjik sorunları azaltır
Bronşit gibi hastalıklarda kullanılır
ÇÖREK OTU İLE SAĞLIKLI TARİFLER: LEZZETLİ VE DESTEKLEYİCİ
Çörek otu ile yapabileceğiniz en iyi tariflerden biri bal ile karışımıdır. 1 tatlı kaşığı çörek otunu 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırarak lezzetli ve sağlıklı besin tüketebilirsiniz.
Bitki çayı olarak da çok sık tüketilen çörek otunu 1 çay kaşığı olarak kullanabilirsiniz. Yanına bir dilim zencefil ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek bitki çayı hazırlamak oldukça kolay. Malzemeleri 6 dakika demledikten sonra sağlığa şifa olarak kullanılabilir.
Yoğurt ile karışım son yıllarda oldukça sık tüketiliyor. 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı çörek otunu karıştırın. Uyumadan önce yemeniz rahat uyku çekmenizin dışında yağ yakımını hızlandırır. tgrt'ye göre: Mide sorunu yaşayanların ise ilk tercihi oluyor.