AKİT MENÜ

Gündem

Paralel yapıdan işkence gördük

‘Malatyalılar Grubu Davası’ olarak bilinen davanın mağdurlarından AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Davada paralel yapının da parmağı var” dedi.

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - Kamuoyunda ‘Malatyalılar Grubu Davası’ olarak bilinen dava kapsamında cezaevinde bulunan Zekeriya Şengöz’ün tahliye olması gözleri yeniden bu davaya çevirdi. Davanın mağdurlarından olan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, ilginç bir iddiada bulundu.

Malatyalılar Grubu Davası’nda paralel yapının parmağı olduğuna vurgu yapan Şahin, paralel yapı elemanlarının içeride kendilerine işkence yaptıklarına da dikkat çekti.

28 Şubat mağduru olan Zekeriya Şengöz’ün denetimli serbestlikten dolayı tahliye edildiğini ifade eden Şahin, “28 Şubat post modern darbesi sonrasında onlarca arkadaşımız içeri alındı. İşkencelere, sürgünlere tabi tutuldu. Yaşadıkları ili terk etmek zorunda kalanlar, ölenler oldu. Bunlar içerisinde kendisini iyi bir nesil yetiştirilmesi için vakfeden Zeki Baba diye bilinen Zekeriya Şengöz kardeşimiz de örgüt liderliğinden 20 yıl cezaya çarptırıldı. Yerel mahkeme defalarca beraat vermesine rağmen Yargıtay her defasında bozdu” dedi.

BERAAT EDENİ MİSAFİR EDEN HÂLÂ HAPİSTE

Mustafa Şahin, “İçeride tahliyeyi bekleyen bir başka arkadaşımız var… Ramazan Kayan arkadaşımız örgüt liderliğinden yargılandı ve beraat etti. Ama onu evinde misafir eden Bursa’daki kardeşi Nurettin Kayan’a ise 3 yıl 9 ay yardım ve yataklıktan dolayı ceza verildi. Yargıtay cezasını onadı, şimdi cezaevinde yatıyor. Tamamen komedi bir durum. Beraat eden bir kişiyi ağırladığı için ceza almış durumda” dedi.

Yorumlara Git

Tatil planı yapanlar dikkat! O uçak şirketi ucuza bilet kampanyası başlattı

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi