AKİT MENÜ

Gündem

AYM, tuzu kokutuyor

Ankara’daki seçimlerin iptali için CHP’nin yaptığı başvuruya yeşil ışık yakan Anayasa Mahkemesi’ne tepkiler sürüyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, “Anayasaya göre seçimlerle ilgili tek karar mercii YSK’dır. AYM bu başvuruyu reddetmeyerek işlem yaparsa, bu tuzun koktuğu anlamına gelir” dedi.

Güncelleme Tarihi:

ANKARA - Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, “Anayasa Mahkemesi’nin, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın yaptığı başvuruyu reddetmesi, dosyanın kapağını açmadan iade etmesi gerekirdi. Çünkü Anayasa’ya göre seçimlerle ilgili tüm iş ve işlemlerde tek yetkili kurum Yüksek Seçim Kuruludur” dedi.

Anayasa’nın 79. maddesine göre, seçimlerle ilgili karar alma yetkisinin Yüksek Seçim Kurulu’nda olduğunu belirterek, “Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuru uygulamasını, amacı dışında işleterek, eski köye yeni adet getiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Eski Türkiye alışkanlıklarını geride bırakmak gerektiğini söyleyen Gül, Türkiye’nin, 367 krizlerini, zorlama hukuki yorumları geride bırakarak bugünlere geldiğini ifade etti. Türkiye’yi germeye kimsenin hakkı bulunmadığını dile getiren Gül, şunları kaydetti:

“Anayasa Mahkemesi’nin, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın yaptığı başvuruyu reddetmesi, dosyanın kapağını açmadan iade etmesi gerekirdi. Çünkü Anayasa’ya göre seçimlerle ilgili tüm iş ve işlemlerde tek yetkili kurum Yüksek Seçim Kurulu’dur. Anayasa Mahkemesi, bu başvurunun reddi yönünde karar vermezse kendini inkar eder. Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa’nın açık hükmünü görmezden gelerek bu başvuru hakkında işlem yapması tuzun da koktuğu anlamına gelir. Mahkemenin, bu konuyla ilgili ara karar vermesinin, süreci zamana yaymasının anlamı yok. Hukuki bir yanı yok. Anayasa Mahkemesi, Anayasa’ya göre çok açık biçimde Yüksek Seçim Kurulu’na ait yetkiye müdahale ediyor. Anayasa’yı çiğniyor.”

AYM’YE YOUTUBE TEPKİSİ

Gül, “Anayasa Mahkemesi yine önceki gün, suç unsuru taşıyan videolara karşı alınan yargı kararlarına rağmen bu videoları yayınlamayı sürdüren Youtube’a karşı Türk yargısının aldığı kararı kaldıran bir adım attı. Anayasa Mahkemesi, bu adımlarıyla kendisini yasama ve yürütmenin yerine koyuyor. Hukuki denetim yetkisini aşarak yerindelik denetimi yapıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Tatil planı yapanlar dikkat! O uçak şirketi ucuza bilet kampanyası başlattı

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi