AKİT MENÜ

Gündem

Bakan Davutoğlu’na Tanzanya’da yoğun ilgi

Davutoğlu, Darüsselam Limanı’nda bulunan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nu ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi:

Çalışma ziyareti için gittiği Tanzanya’da mevkidaşı Bernard Membe ile görüşen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kibarit Camisi’nde kıldığı Cuma namazı sonrası yoğun ilgi ile karşılaştı. Davutoğlu, caminin imamına Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tanzanya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Bernard Membe’yle bir araya geldi. Davutoğlu ve Membe’nin Darüsselam kentindeki bir otelde gerçekleştirdiği görüşmeye, iki ülkenin dışişleri heyetleri katıldı. Davutoğlu ve Membe başkanlığında yapılan toplantıda, iki ülke ilişkileri, karşılıklı ticaret ve bölgesel konuların ele alındığı bildirildi.

Davutoğlu, Darusselam kentinde gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinde, mevkidaşıyla görüşmesinin ardından cuma namazı için Kibarit Camisi’ne gitti.
Namazın ardından Cami İmamı’na Kur’an-ı Kerim hediye eden Davutoğlu, çıkışta cemaatin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sevgi gösterisinde bulunan Tanzanyalılara, Arapça, İngilizce ve bölgenin yerel dilinde, “Cumanız mübarek olsun” diye karşılık veren Davutoğlu, halkı, “Türkiye’de 75 milyon kardeşiniz var” sözleriyle selamladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu aralarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Tanzanyalılar da Türkiye’ye selam gönderdi. Davutoğlu, Tanzanya’daki çalışma ziyaretinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın 2014 yılı etkinlikleri kapsamında, Darüsselam Limanı’nda bulunan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nu da ziyaret etti. (A.A)

Yorumlara Git

Tatil planı yapanlar dikkat! O uçak şirketi ucuza bilet kampanyası başlattı

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi