AKİT MENÜ

Ekonomi

İzmir’de esnafın metro isyanı

l İzmir’de 20 yıldır devam eden metro inşaatı nedeniyle 41 aydır demir bariyerlerle kapalı olan Üçkuyular ve İnönü Caddesi’nde bulanan esnaf, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ateş püskürüyor… Yıllardır süren inşaat yüzünden, işlerinin d

2013-03-30 20:10:59

TALHA ÇOLAK /    
Solun kalesi olarak anılan İzmir’de 20 yıldır devam eden ve 4 belediye başkanı değiştiren Metro İnşaatı’nın bir türlü tamamlanamıyor oluşu halkın tepkisini çekiyor.
Metro inşaatı nedeniyle 41 aydır demir bariyerlerle kapalı olan Üçkuyular ve İnönü Caddesi’nde bulanan esnaf, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ateş püskürüyor. Yıllardır süren inşaat yüzünden, işlerinin durduğunu, eve ekmek götüremediklerini söyleyen esnaf, “Dayanacak gücümüz kalmadı. Kim yapıyorsa yapsın lütfen. Mallarımızı çöpe atıyoruz, borçlarımızı ödeyemiyoruz. Ayıptır, günahtır, yazıktır” şeklinde tepki gösteriyor.
41 AYDIR CADDE KAPALI
Poligon metro şantiyesi önünde basın açıklaması yapan esnaflar evlerine ekmek götüremez hale geldiklerini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, acaba bu çalışmaları ne zaman bitirecek? Artık dayanamıyoruz” diye soru sordu.
“GİZLİ GİZLİ GELİP
KAÇIYORLAR”
41 aydır sıkıntı çektiklerini dile getiren cadde esnafı “4 yıl önce burayı kazmaya başladılar ve geçen sürede hâlâ bitiremediler. Biraz gelsinler de bizi dinlesinler. Gizli gizli buraya gelip kaçmasınlar. İş yapamıyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı, birisi el atsın bu olaya, kim yapıyorsa yapsın lütfen. Herkes evine ekmek götürmek istiyor, mallarımızı çöpe atıyoruz, borçlarımızı ödeyemiyoruz. Ayıptır, günahtır, yazıktır” şeklinde tepki gösterdi.
“İŞKENCE ÇEKİYORUZ”
Çiçekçilik yapan Sevil Tuna, 41 aydır sıkıntı çektiklerinin altını çizerek, dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi. Tuna, “Herkes evine ekmek götürmek istiyor, mallarımızı çöpe atıyoruz, borçlarımızı ödeyemiyoruz. Ayıptır, günahtır, yazıktır bu kadar esnafa” diye konuştu.
BERLİN DUVARINA DÖNDÜ
Esnaflardan Mert Bozkurt da, 4 yıldır kapalı olan yol nedeniyle esnaf ve halkın perişan olduğunu belirtti. Bozkurt, “Banka kredileriyle ayakta kalmaya çalışan insanlar burnundan soluyor. Kredilerini ödeyemez hale geldiler. Burası Berlin Duvarı’na döndü. Doğu ve Batı Almanya gibi ya da Filistin’deki utanç duvarına da benzetebiliriz. Karabağlar Doğu Almanya, Konak Batı Almanya. Burada yolun en kısa süre içinde açılması lazım. İnsanlar arabalarını park edemiyor. Sayın Kocaoğlu bu yol ne zaman açılacak?” diye sordu.

Yorumlara Git

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler