Kadın - Aile
Arapgir pişisi (Tatlı şahane yumuş yumuş pişi) Balon gibi kabaran pişi: O bakın ne!
Mis kokulu kayısılarıyla meşhur olan güzeller güzeli Malatya’mızın şirin ilçesi Arapgir’deyiz. Bu küçücük ve yemyeşil ilçenin kendi adıyla anılan leziz bir de pişisi; Arapgir Pişisi. Eğer balon gibi kabaran pişiler elde etmek istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin.
Malatya civarında özellikle yeni doğum yapmış lohusa annelere daha çok süt yapması için pişirilen, yapımı çok pratik, malzemesi çok az ama lezzeti çok farklı bir nefislik.
Hamurundaki en önemli özelliği içinde karbonat ve de sirke olması. Üstüne de pudra şekeri serpilerek servis edilen Arapgir pişisi, bildiğimiz tuzlu pişilerden bu yönüyle tamamen ayrılıyor. Hafif tadı, yağda kızartılmasına rağmen hiç yağ çekmemesiyle gönlünüze taht kuracak bir tarif. Şimdiden afiyetler olsun.
Arapgir Pişisi (Tatlı Şahane Yumuş Yumuş Pişi) Tarifi İçin Malzemeler
1 orta boy kase yoğurt (3 veya 4 y kaşığı kadar)
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke (Elma veya üzüm)
1 tatlı kaşığı karbonat
2 su bardağa yakın un (Kontrollü ekleyin ve ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olucak)
Açmak için
Nişasta (mısır veya buğday)
Kızartmak için yağ
Piştikten Sonra Üzerine
Pudra şekeri
Arapgir Pişisi (Tatlı Şahane Yumuş Yumuş Pişi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Herkese selam arkadaşlar şahane bi pisi tarifim var bildiğiniz pişileri unutturur bence Sadece 10 dakika da arapgir pişisi kaydetmeyi unutmayın. Hamurundaki en önemli özelliği içinde karbonat ve de sirke olması. Üstüne de pudra şekeri serpilerek servis edilen arapgir pişisi, bildiğimiz tuzlu pişilerden bu yönüyle tamamen ayrılıyor. Tadı çok hafif, yağda kızartılmasına rağmen hiç yağ çekmemesiyle gönlünüze taht kuracak bir tarif. şimdiden afiyetler olsun.
Yumurta ve yoğurdu biraz çırpalım.
Sonra karbanotu bir kaseye alalım
Üzerine sirkeyi ekleyelim köpürsün.
Karıştırıp yumurta ve yoğurdu karıştırdığımız kaba alalım.
Unu kontrollü ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım.
Sonra hamuru cevizden biraz büyük parçalara bölelim tezgaha nişasta serpelim ve orta İncelikte açalım.
Kızgın yağda pişirelim. Hamur kalın olursa kabarmaz orta kalınlıkta bir hamur olsun. Bu tarifi mutlaka deneyin derim çok lezzetli.