AKİT MENÜ

Gündem

Kandil’in arka bahçesi BDP’li belediyeler

Bazı ailelerin eyleme ara vermesine rağmen çok sayıda anne, PKK’ya karşı başlattıkları eyleme devam ediyor. Acılı aileler ve STK’lar, çocuklarının BDP’li belediyelerce açılan sosyal kulüplerde ve çeşitli derneklerin düzenlediği yaz kamplarında yapılan propagandalar ile kandırıldığını belirtiyorlar.

Güncelleme Tarihi:

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da çocukları terör örgütünce kaçırılan ailelerin oturma eylemi sürüyor.

Terör örgütünün çocuklarını kaçırdığı için oturma eylemi başlattıkları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne gelen aileler, altında oturdukları çadırların kaldırıldığını görünce, tepki gösterdi.

Zabıta ekiplerinin bir süre belediye bahçesine girişlerine izin vermediği aileler, önceki gün bazı ailelerin “eyleme ara verme” kararını dikkate almadıklarını dile getirdi

Kaçırılan çocuklardan Nurullah Aksoy’un ablası Adile Aksoy, aileler adına gazetecilere yaptığı açıklamada, eylemi çocukları dönene kadar sürdürmeye kararlı olduklarını anlattı.

Aksoy: “Bize danışmadan bazı aileler eyleme ara verdi. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bugün de çadırları kaldırmışlar. Çocuklarımız dönene kadar eylemimizi sürdüreceğiz” dedi. Eylemcilere dün de Ardahan ve Kars’tan iki aile katıldı.

ÇOCUKLARI BELEDİYELER VE DERNEKLER ZEHİRLİYOR

Öte yandan; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileler ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri terör örgütünün çocukları dağa götürmede kullandığı yöntemleri anlattı. Anlatılanlara göre; çocukların kimi iş, eğitim ve daha iyi bir gelecek vaadiyle kandırılıyor, kimi de belediyelerce açılan eğitim destek evleri ve çeşitli derneklerin düzenlediği yaz kamplarında yapılan propagandadan etkilenerek dağa çıkarılıyor.

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, “En büyük sıkıntı belediyelerin eğitim destek evleri. Çocuklara eğitim verildiği belirtilen eğitim destek evleri ve çeşitli derneklerin düzenlediği yaz kursları çocukların beyinlerinin yıkandığı yerlerdir” dedi.

“En büyük sıkıntı belediyelerin eğitim destek evleri. Çocuklara eğitim verildiği belirtilen eğitim destek evleri çocukların beyinlerinin yıkandığı yerlerdir. İdeolojik kamplaşmanın oluştuğu yerdir oralar” ifadelerini kullanan Memiş, çocuklara okul derslerinın yanı sıra ideolojik dayatma ile bilgi verilerek bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ileri sürdü.

İDEOLOJİK DAYATMA VAR

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) İl Başkanı Eyüphan Kaya da çocukların okuldan arta kalan zamanlarda çeşitli derneklerce veya belediyeler bünyesinde kurulan eğitim destek evlerindeki etkinliklere katıldığını belirterek, orada çocukların yanlış yönlendirildiğini söyledi.

Türkiye’de her geçen gün derneklerin sayısının arttığına işaret eden Kaya, bu sayının arttığı ile iftihar edildiğini ancak kontrollerin yeterince yapılmadığını iddia etti. Bazı öğretmenlerin çocuklara ideolojik düşünceler yansıttığını belirten Kaya, okul çevresinin yeterince denetlenmediğini, bu nedenle örgüt sempatizanlarının bu çocuklarla kolay iletişime geçebildiğini kaydetti.

Yorumlara Git

Tatil planı yapanlar dikkat! O uçak şirketi ucuza bilet kampanyası başlattı

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi