AKİT MENÜ

Gündem

Merve’ye öyle Balbay’a böyle

1999’da milli iradenin milletvekili seçtiği Merve Kavakçı, Meclis’ten atılıp ilkokul öğrencisi olan iki kızına ‘laikçi’ çevreler tarafından psikolojik linç uygulanırken bu vicdansızlığa alkış tutan malum medya, ETÖ sanığı Mustafa Balbay’ın lise öğrencisi

2013-03-30 20:41:00

FURKAN ALTINOK / ANKARA
Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay’ın çocuklarının okullarında “teröristin çocukları” muamelesi gördükleri iddiası üzerinden vicdan abidesi kesilen medya organları, 28 Şubat sürecinde Merve Kavakçı’yla birlikte minicik yavrularını da lince tabi tutuyordu.
1999’da halkın oylarıyla seçildiği Millet Meclisi’ne girişi engellenen Merve Kavakçı’nın 9 ve 10 yaşlarındaki kızları Meryem ve Fatma, ADD’nin organize ettiği bir grup öğrenci tarafından  “laiklik” sloganları ile protesto edilmiş; minik yavrular bu ve benzeri tertipler yüzünden günlerce okullarına gidememişlerdi. Dönemin cunta yanlısı medya organları, Kavakçı’nın küçücük kızlarına reva görülen bu vicdansızlığa adeta alkış tutarak, okula gidememelerinden övgüyle söz ediyordu. Malum gazetelerde “miniklerin dersi” haberleri yapılırken, “Kavakçı’nın bir süre daha kızlarını okula göndermeme kararı aldığı” bilgisi “zafer” edasıyla aktarılıyordu.
“MİNİKLERİN DERSİ”  
Örneğin dönemin Sabah gazetesinin 06-05-1999 tarihli sayısında, skandal şöyle aktarılıyordu: “Miniklerin dersi  -  Türban şovuyla gündeme yerleşen Faziletli Merve Kavakçı kızlarının okulunda öğrencilerin ‘laiklik’ sloganlarıyla karşılaştı.
Meclis’e türbanıyla girmekte ısrarlı davranan FP İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı kızlarının okulunda ilköğretim öğrencilerinin “laiklik” sloganları ile karşılaştı. Pazar günü Meclis Genel Kurulu’na türbanıyla girmesinin ardından karşılaştığı yoğun tepkiler nedeniyle çocuklarını iki gün okula göndermeyen Kavakçı, dün kızlarını okula kendisi götürdü. Boşandığı Ürdünlü kocasından olan 9 ve 10 yaşlarındaki Meryem ve Fatma ile birlikte sabah erken saatlerde Anıttepe İlköğretim Okulu’na giden Merve Kavakçı, kızlarının sınıf arkadaşlarının alkışlı ve sloganlı protesto gösterisiyle karşılaştı.
Kavakçı’nın üçüncü sınıfta okuyan kızlarının arkadaşları, Merve Kavakçı ve kızlarının okula gelmesi üzerine “Türkiye laiktir, laik kalacak” şeklinde slogan attılar. Kavakçı’nın protesto gösterisi üzerine kızlarıyla birlikte okuldan ayrıldığı ve bir süre daha kızlarını okula göndermeme kararı aldığı öğrenildi.”
TERTİBİ AKİT ortaya çıkardı
28 Şubat sürecinde en cesur duruşu sergileyen gazete olan Akit, bu olaya da seyirci kalmayarak, okuldaki ADD tezgahını 09-05-1999 tarihli haberinde ortaya koyuyordu.
İşte Akit’in o haberi: “Başörtülü milletvekili Merve Kavakçı’nın kızlarını almak için gittiği okulda öğrenciler tarafından protesto edilmesi olayını, ADD’li bir veli ile, kartele mensup TV kameramanlarının tezgâhladığı ortaya çıktı. Başörtülü milletvekili Merve Kavakçı’ya ‘Mossad’ kaynaklı iftiralarla saldıran laikçi yobazların son pkovokasyonunda kullanılanlar masum yavrular oldu. Çocuklara ‘Laikçi terör’ün ifade edildiği sloganları atmaya zorlayan karayobaz çeteleri işi, hayatla ilgili temel kavramları henüz öğrenmemiş olan yavrucakları istismara kadar vardırdılar. Anıttepe İlköğretim Okulu’na giderek, okul idarecilerinin engellemelerine rağmen öğrencileri bir araya getiren Akit, laikçi provokasyonun ulaştığı boyutları ortaya çıkardı.”
BALBAY’IN ÇOCUKLARINA
BASKI İDDİASINA MÜFETTİŞ
Öte yandan, Kavakçı’nın kızlarına reva görülen zorbalığa alkış tutan medya organlarının yayınlarıyla gündeme gelen Balbay’ın Tevfik Fikret Lisesi’nde okuyan çocuklarının psikolojik baskı yaşadığı iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, iki müfettiş görevlendirdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Balbay’ın eşiyle görüşerek, çocuklarına kimin ne gibi bir baskı yaptığını sorduğunu, annenin “somut herhangi bir şikayetimiz yok” demiş olmasına rağmen, müfettiş görevlendirdiğini açıkladı.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi