AKİT MENÜ

Gündem

İstanbul'da İki polis yaralı, 120 civarında gözaltı var.

İstanbul Emniyet Müdürü Altınok: "Yaralanan arkadaşlarımız oldu. Birisi kurşunla yaralandı, bir emniyet müdür yardımcısı arkadaşımız molotofkokteyli ile yaralandı"

İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, kentteki izinsiz gösterilerde bazı arkadaşlarının yaralandığını belirterek, "Birisi kurşunla yaralandı, bir emniyet müdür yardımcısı arkadaşımız molotofkokteyli ile yaralandı" dedi.

Altınok, Taksim Meydanı'nda önlemlerini sürdüren polis ekiplerini ziyaret etti. Bölgedeki çalışmaları da denetleyen Altınok, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, "Nasıl bir gündü, yoğun muydu? Yorucu muydu?" sorusu üzerine Altınok, "Gayet iyiydi, iyi geçti. Vatandaşlarımız fazla iştirak etmedi" dedi. "İstanbul'a huzur ve güven yakışıyor. İstanbul'da huzur ve güvenin daim olması, hem İstanbul hem de tüm Türkiye için önemli" diyen Altınok, görev yapan polislere teşekkür etti.

İzinsiz gösterilerde bazı arkadaşlarının yaralandığını söyleyen Altınok, "Yaralanan arkadaşlarımız oldu. Birisi kurşunla yaralandı, bir emniyet müdür yardımcısı arkadaşımız molotofkokteyli ile yaralandı. Yaralanan arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Gözaltına alınanlara ilişkin soru üzerine Altınok, şu anda tam sayının belli olmadığını ancak yaklaşık 120 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Altınok, incelemelerinin ardından beraberindeki emniyet yetkilileriyle bölgeden ayrıldı.

 
- Taksim ve Kadıköy'de hayat normale dönmeye başladı

Taksim ve Kadıköy'de düzenlenen izinsiz gösterilerin ardından yaşam normale dönmeye başladı.

Taksim'e girişlere kapatılan sokaklara, vatandaşların kontrollü olarak girmesine izin veriliyor. Taksim'de oturanların ve otellerde kalan turistlerin girişlerine müsaade edilirken, olaylar nedeniyle İstiklal Caddesi'ndeki iş yerlerini kapatan esnaf, dükkanlarını açmaya başladı.

İstiklal Caddesi ve Fransız Konsolosluğu'nun olduğu bölgede de yaşam normale dönüyor. İstiklal Caddesi'ne yayaların girişine izin verilirken, polis ekiplerinin bir bölümü de ayrılmak için hazırlıklarını sürdürüyor. 

Bu arada, gözaltına alınan ve otobüste bekletilen kişiler de polis merkezlerine götürüldü. 

Yaklaşık bir haftadır işleri dolayısıyla Taksim'deki bir otelde kaldığını belirten Kayserili iş adamı Selahattin Yılmaz, olayların sona ermesinin ardından polislere ve vatandaşlara 2 bin simit ve 300 kase tatlı dağıttı. 

Kadıköy'de de akşam saatlerinde yaşanan olaylardan sonra hayat normale döndü. Olaylar sırasında trafiğe kapatılan Söğütlüçeşme Caddesi tekrar trafiğe açıldı. Toplu ulaşım araçları da seferlerine başladı. Bölgedeki polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor. 

Öte yandan, Beşiktaş Kartal Heykeli önünde küçük bir grubun bekleyişi devam ediyor. Polis ekipleri de bölgedeki güvenlik önlemlerini sürdürüyor.   


AA
Yorumlara Git

Tatil planı yapanlar dikkat! O uçak şirketi ucuza bilet kampanyası başlattı

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi