AKİT MENÜ

Gündem

Dünyanın En Büyük Kahvaltı Sofrası Van'da kuruldu...

Van'da gerçekleşen "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekoru denemesi, 51 bin 793 kişi ile kırıldı

VAN - Van'da gerçekleşen "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekoru denemesi, 51 bin 793 kişi ile kırıldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) öncülüğünde Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ile çok sayıda kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün desteklediği etkinlik, Atatürk Kültür Parkı'nda yapıldı.

Sabah 07.00'den itibaren başlayan etkinlik kapsamında turnikelerden geçerek alanı dolduran kalabalık, aynı sofrada bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Çeşitli müzik gruplarının sahne aldığı ve halk oyunları gösterilerinin yapıldığı etkinlikte, binlerce kişi, saat 09.00'da turnikelerin kapanması ve Guinness Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici'nin startı ile kahvaltı yapmanın keyfini sürdü.

Guinness Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Hakemi Gemici, yaptığı açıklamada, 2001 yılından beri rekorun kırılmadığını belirterek, "Bu rekor 18 bin 941 kişiyle Amerika'ya aitti. Amerika için üzülüyorum, Van'a hayırlı, uğurlu olsun. Yeni bir dünya rekoru. Van 51 bin 793 kişi ile rekoru kırdı" dedi.

Gemici, konuşmasının ardından Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Van TSO Başkanı Necdet Takva'ya Guinness tarafından hazırlanan sertifikayı verdi.

Van TSO Başkanı Takva da tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Bu rekoru hep beraber kırdık. Bu rekor ile barış ve kardeşlik sofrasını birlikte kurduk. Van'a hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

Guinness rekorunu sevinçle karşılayan vatandaşlar ise halk oyunları ekipleri ile halay çekip horon tepti.çin Van'a gelen Bakan Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, rekor denemesinin yapıldığı Atatürk Kültür Parkına geçti.

Alandaki vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, kahvaltı rekoru denemesinin Van için çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek, katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Van'ın, Doğu Anadolu Bölgesi'nin yükselen bir yıldızı, kalkınma odağı olduğunu ifade eden Yılmaz, "Van'ın çok güzel değerleri var. Biz bu değerleri barış ve huzur ortamında halkımızın refahına dönüştürmek istiyoruz. Bunun için çaba gösteriyoruz. Buna katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Van kahvaltısını artık tüm dünya tanıyacak ve bütün dünyayı biz Van'da misafir etmek istiyoruz. Etnik yapısı, inancı, mezhebi, dini, siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, hep birlikte Van'a sahip çıkıyor. Herkesi Van'a bekliyoruz. Hayırlı olsun" diye konuştu.

-Alana gelenler 40 bini geçti

Tüm vatandaşların turnikelerden geçerek sayıldığı alana 40 binin üzerinde vatandaşın giriş yaptığını vurgulayan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva da ortaya çıkan tablo karşısında çok duygulandığını söyledi.

Turnikelerden geçişlerin durdurulduğunu ve sayının beklenenin çok üzerinde gerçekleştiğini kaydeden Takva, şöyle konuştu:

"Şu anda ne söyleyeceğimi bilmiyorum. İnsanın kendi kültürüne, kendi değerlerine sahip çıkmasının başka izahı yoktur. Hepinize minnettarlığımı ifade etmek istiyorum ve teşekkür ediyorum. Çok fazla eksiğimiz, çok fazla noksanımız, mahcubiyetimiz var. Bunun farkındayız. Tecrübesizliğimizi, bizim eksikliğimize yormanızı istiyoruz. Marka şehir yaratma yolunda attığımız ilk adımdı ve böyle bir deneyimimiz yoktu. Sizlerin enerjisi, samimiyeti ve ilgisiyle şu anda alana turnikelerden geçen insan sayısı 40 bini geçti ve biz artık turnikeleri kapatmak zorundayız. Bizi affedin, sizlere yeterli hizmet yapamadık ama biz de sizlerden biriyiz, sizin çocuklarınızız. Kusurlarımızı affetmenizi diliyorum ve rekoru ilan etmek üzere yetkilileri davet ediyoruz. İl dışından gelen tüm vatandaşlarımıza, ailelerimize hepsine çok teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Guinness Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekoru için geri sayımı başlattı.

Rekor denemesi yapıldığı sırada çeşitli üniversitelerden ve illerden gelen halk oyunları ekipleri gösterisi sunarak, konser verdi.
AA

Yorumlara Git

Tatil planı yapanlar dikkat! O uçak şirketi ucuza bilet kampanyası başlattı

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi