Kadın - Aile
Lokmalık İrmik Tatlısı: Tek Lokmalık Kurabiye (Tam Ölçülü)! Bu yöntemi çok az kişi biliyor
Ağzınıza atacağınız minicik bir kurabiye ile dolu dolu bir lezzet yakalamak istiyorsanız, işte bu kurabiyecikler tam size göre. Missss gibi tereyağlı, susamlı ve çörek otlu, kıyır kıyır, üstelik yerken kırıntı dökülme derdi de yok. Bu yöntemi mutlaka denemelisiniz! Aileniz, arkadaşlarınız veya komşularınız ile sohbet ederken çayın yanında ikram edebileceğiniz çok pratik ve çok lezzetli bir tatlı ve kurabiye.
Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ; 3 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 limon kabuğu rendesi 2. 5 su bardağı irmik (500) 2. 5 su bardağı un (500)
Şerbeti İçin ; 3 su bardağı şeker (600) 800 ml su 3-4 damla limon Bulamak için yarım çay bardağı irmik
Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Çok pratik ve çok lezzetli bir tatlı.
Hamuru için un hariç bütün malzemelerimizi katıp karıştırıyoruz.
Unumuzu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz portakal büyüklüğünde bezeler alıp oklava gibi uzunlamasına yuvarlıyoruz resimlerde detaylı olarak gösterdim.
Tezgahın üzerine irmiği döküyoruz yuvarladığımız hamurları irmiğe buluyoruz.
Birer parmak kalınlığında kesiyoruz ve hafif yağladığımız borcama diziyoruz.
175 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz ben tam 45 dakika pişirdim. çok iyi kızarması lazım şerbeti için suyumuzu ocağa koyup kaynama derecesine getiriyoruz.
Altını kapatıp şekerimizi ilave ediyoruz eriyene kadar karıştırıyoruz 1-2 damla limonsuyu sıkıyoruz.
Fırından çıkan tatlımıza hemen ılık olan şerbeti döküyoruz.
Servis tabağımıza alıp üzerini istediğimiz malzeme ile süslüyoruz ceviz fıstık Hindistan cevizi. Afiyet olsun
Tek Lokmalık Kurabiye (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
150 gr tereyağı Yarım + çeyrek çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine) 4 yemek kaşığı sirke 1,5 çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı) 1,5 çay kaşığı tuz 1,5 yemek kaşığı şeker 1 silme yemek kaşığı çörek otu 1 silme yemek kaşığı susam 4,5 su bardağı unTek Lokmalık Kurabiye (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle sıvı malzemeler karıştırma kabına alınır ve karıştırılır.
Un, susam ve çörek otu hariç, diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır.
Son olarak, un kontrollü bir şekilde yavaş yavaş eklenerek yoğrulur.
Hamur ikiye ayrılır. Birine susam, birine çörek otu eklenir ve hamurun her tarafına karışması sağlanır.
Fındıktan büyük parçalar alınarak yuvarlanır, tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür, 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
İlişkili haber:
İlişkili haber:
{galleryalbum id:124016 slug:'2-malzemeli-karisim-ile-2-dakikada-bagirsaklarinizi-bosaltip-rahatlatin-daha-kolay-yolu-yok-ev-yapimi-bagirsaklara-sifa-bunu-yapin-mumkun'}
{galleryalbum id:123910 slug:'canan-karataydan-uyari-bagirsaklar-neye-ugradigini-sasiriyor-sekere-dikkat-cekti-ayni-anda-tuketmeyin-ezber-bozan-aciklamalar'}
{galleryalbum id:123814 slug:'canan-karataydan-uyari-yillarca-sagliksiz-diye-yedirmediler-kasik-kasik-tuketin-diyerek-acikladi-meger-insulin-direncini-kiriyorkalp-krizi-riskini-artiriyor'}
{galleryalbum id:123356 slug:'zayiflatan-gobek-eriten-limonlu-yogurt-kuru-tarifi-kilolar-saatler-icerisinde-yok-oluyor-ibrahim-saracoglu-tek-tek-anlatti-kolay-yolu-5-dakika-suruyor'}