Kadın - Aile
Simit tadında Pizza Poğaça! Tam bir efsane, denenmiş tam kıvamında, yumuşacık oluyor, kıyır kıyır
Simit tadında Pizza Poğaça tarifinin detaylarında neler var neler... Ağızda dağılan Simit tadında Pizza poğaça taptaze oluyor. İşte adım adım Simit tadında Pizza poğaça tarifi...
Simit Tadında Pizza Poğaça (Tam Bir Efsane) Tarifi İçin Malzemeler
Üzeri için:
Peynir, yeşil zeytin, siyah zeytin, kırkızı kapya biber
Haricinde:
1 çay bardağı kavrulmuş susam, 1 çay bardağı su, 3 yk pekmez
Simit Tadında Pizza Poğaça (Tam Bir Efsane) Tarifi Nasıl Yapılır?
Maya, süt, su ve şeker yoğurma kabına alıp karıştırın. 3 su bardağı un ekleyin, yoğurmaya başlayın.
Geriye kalan un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
1 saat mayalandırın.
Mandalina büyüklüğünde bezeler alın. Bezenin arkasından tutup üste gelen kısmını önce su-pekmez karışımına sonra susama batırın.
Üzerlerini çay bardağı altı ile bastırın.
Peynir, zeytin ve biberleri yerleştirin. Isınmış 190 derece fırına üstü kızarana kadar verin. Afiyet olsun.
Dereotlu poğaça seveler için denenmiş tam kıvamında dereotlu poğaça tarifi! Peyniri yumuşacık oluyor, kıyır kıyır
Dereotlu poğaça çayın yanına çok yakışıyor. Lezzetli hamur işinin kıvamı tam olmalı. Peki dereotlu poğaça nasıl yapılır?
Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin ya da tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı yoğurt 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine) 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı elma sirkesi 1 paket kabartma tozu Yarım demet dereotu (Arttırabilirsiniz tercihe bağlı) Alabildiğince un (yaklaşık 4 su bardağı) Dilerseniz içine peynir de koyabilirsinizDereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Un, peynir ve dereotu hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
Daha sonra azar azar kontrollü bir şekilde un eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
Kıvamlı bir hamur olunca ince ince kıyılmış dereotu eklenir ve son kez yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp tepsiye dizilir.
Eğer arasına peynir koyacaksanız hamuru yuvarladıktan sonra elinizle bastırarak incelterek açmalısınız.
Ardından içerisine peynir koyarak yarım ay şeklinde kapatmalısınız.
Şekillendirilen poğaçalar pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alınır.
Üzerine yumurta sarisi sürülerek 180 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir.