AKİT MENÜ

Sağlık

Kahvaltı masasında gizli tehlike! Ekmeğine süren yandı

Kahvaltıda ekmeğin üzerine sürülerek tüketilen labne peyniri, hafif tadı ve kıvamıyla seviliyor. Ancak uzmanlar, bu ürünün fazla tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor. Uyarılara göre aşırı tüketim, özellikle yağ ve tuz dengesini bozarak olumsuz etkilere neden olabiliyor.

Haber Merkezi

Tam yağlı sütten üretilen labne, doymuş yağ oranı yüksek bir besin. Aşırı tüketim, günlük kalori alımını artırarak kilo artışına ve kolesterol seviyelerinin yükselmesine neden oldu.

KALP DAMAR SAĞLIĞINA DİKKAT

Doymuş yağ bakımından zengin olan labnenin fazla tüketilmesi, kalp-damar hastalıkları ve tansiyon sorunu olan kişiler için risk oluşturdu. Kolesterol seviyelerinin yükselmesine zemin hazırladığı belirtildi.

Bazı markaların ürettiği labne peynirlerinde sodyum oranının yüksek olduğu tespit edilirken, fazla tuz alımı, yüksek tansiyon ve böbrek sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yarattığı ortaya çıktı.

{galleryalbum id:125972 slug:'kuzey-afrikadan-geldi-dikenli-incir-cok-sevildi-sifa-dolu-meyve-hem-saglik-dolu-hem-de-lezzetli-gelen-urun-icin-sira-bekliyor'}

{galleryalbum id:125970 slug:'saglik-bakani-acti-smali-yavrulara-sifa-merkezi'}

Yorumlara Git

Florida’da tepkileri ayağa kaldıran karar! Desantis’in hamlesi yeni bir tartışmanın kapısını açtı!

Siber ağlarda büyük çöküş! Operasyonların arkasındaki kritik gerçekler ortaya çıktı!

Maduro’dan 2026 Hamlesi! Savunmada Yeni Dönem Sinyali!

Çocuklarınıza sakın almayın! İçinde zehir var

Topkapı sarayında asırlardır aralıksız okunan Kur'an-ı Kerim bakın ne zamanlar okunmamış?