Yaşam
Kelle paça, mercimek veya tarhana değil: Bağışıklığı çelik gibi yapan çorba meğer buymuş
Kelle paça, mercimek ve tarhananın tahtını sallayıp geleneksel çorbaları gölgede bırakan bu çorba, bağışıklığı çelik gibi yapıyor. Cildi bile yeniliyor...
Soğuyan havalarla birlikte çorba sezonu resmen açıldı. Hem içinizi ısıtan hem de bağışıklığınızı güçlendiren bu tarif, sosyal medyada milyonlarca kişiye ulaştı. İşte sonbaharın favorisi çorba...
Bu çorba sadece karın doyurmuyor, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiriyor, bağırsak sağlığını destekliyor ve cilde parlaklık kazandırıyor. Bunun sebebi ise bol sarımsak, havuç ve baharatların içerdiği yüksek antioksidanlar. Vücut bu bileşenleri retinole dönüştürerek hücre sağlığını koruyor.
Tarifin yapımı oldukça pratik. Havuç, bol sarımsak ve soğan önce köri, pul biber, tuz ve karabiberle tatlandırılıyor. Sebzeler zeytinyağında kavrulduktan sonra zencefil, kemik suyu, limon ve tercihe göre süzme peynir veya tofu ile blenderdan geçiriliyor.
Üzeri frenk soğanı, rendelenmiş parmesan ve pul biberle süsleniyor. Hazırlanışı yaklaşık 50 dakika sürüyor. Çorba toplamda 855 kalori, 71 gram protein ve 77 gram net karbonhidrat içeriyor.