AKİT MENÜ

Ekonomi

“Japon yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi var”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘’Şu anda Borsa İstanbul’u yeniden yapılandırdık. Ortaklık için erken. Mutlaka ilgilenen çok da biz henüz sürecin başındayız. (Emisyona göre vergi çalışması) Daha henüz Bakanlar Kurulu’na götürülecek noktada değil. Önümüzdeki

2013-03-31 20:41:12

BURSA
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul’un yeniden yapılandırıldığını belirterek, ‘’Ortaklık için erken. Mutlaka ilgilenen çok da biz henüz sürecin başındayız’’ dedi.
Şimşek, Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansı’nın medya sponsoru olduğu ‘’Uludağ Ekonomi Zirvesi’’nde açıklamalarda bulundu.
Türkiye’deki altyapı yatırımlarına ilişkin bilgi verdiği İngiltere’deki yatırımcıların Türkiye ile ilgili somut projelerinin olup olmadığına ilişkin soruya Şimşek, İngiltere’de çok değişik kesimlerle bir araya geldiklerini hatırlatarak, ‘’Fon yöneticileriyle bir araya geldik. Onlar zaten Türkiye’yi yakından takip ediyorlar. Türkiye’ye zaten ciddi anlamda yatırım söz konusu. Bu da esas olarak bu fonlar aracılığıyla oluyor’’ diye konuştu.
Şimşek, şirketlerle ortaklık kuran yatırımcılarla da bir araya geldiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
‘’Onların da yoğun bir ilgisi söz konusu. Zaten son yıllarda epey birleşmeler, satın almaların olduğunu görüyorsunuz. İngiltere’deki Japon firmalarının üst düzey yatırımcılarıyla da buluştuk. Çünkü Japonya genelde Orta Doğu ve Avrupa Bölgesini Londra’dan idare ediyordu. Onlarla bir araya gelmemiz şunu gösterdi; hakikaten Türkiye’ye Japonlar’ın tekrar ilgisi var. Önümüzdeki dönemde muhtemelen Japonya kaynaklı yatırımlarda bir artış söz konusu olacak. Birkaç örneğini de geçen yıl içerisinde gördük.’’
‘’BORSA İSTANBUL’A
ORTAKLIK İÇİN ERKEN’’
İngiltere’den Borsa İstanbul için ortaklık düşünenlerin olup olmadığına ilişkin soruya ise Şimşek, ‘’Şu anda Borsa İstanbul’u yeniden yapılandırdık. Ortaklık için erken. Mutlaka ilgilenen çok da biz henüz sürecin başındayız. Dolayısıyla finans piyasalarının derinleştirilmesi, piyasaların daha etkin bir şekilde işlemesinin önünü açmak açısından son bir yıl içerisinde yaptıklarımız önemli’’ cevabını verdi. Şimşek, Borsa İstanbul’un birçok uluslararası borsa ile iş birliği içinde olduğunu, sonraki yıllarda da başka türlü ilişkilerin gündeme gelebileceğini dile getirdi.
‘’OVP’NİN ÇERÇEVESİNE SADIĞIZ’’
‘’S&P’nin son raporunda 2014 yılında yapılacak seçimlere ilişkin çekinceleri var. S&P’nin çekincelerine katılıyor musunuz?’’ şeklindeki soru üzerine de Şimşek, bunların klasik bir yaklaşım olduğunu belirtti.
Türkiye borcunu azaltıyor, açığını azalttı. Dolayısıyla bu kaygılar sık sık gündeme gelir. Bunlar klasik yaklaşımlardır. İşin özünde biz 2013-2014 ve 2015 yıllarını içeren Orta Vadeli Program (OVP) ortaya koyduk. OVP’nin çerçevesine sadığız. Oradaki reformlar olsun, mali disiplin olsun, hedefler olsun onların hepsini tutturmak için ne gerekiyorsa yapacağız.’’
 

Yorumlara Git

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler