AKİT MENÜ

Gündem

Anaların destanı

Çocuklarının bırakılması için eylem başlatan anaların destansı direnişi, HDP ve BDP’nin darplarına, PKK’nın tehditlerine rağmen sürüyor. Diyarbakır Belediyesi önünde dövülerek uzaklaştırılan aileler, eylemlerine yol ve kaldırımlarda devam etti...

Güncelleme Tarihi:

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da çocukları terör örgütünce kaçırılan ve dün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki orta refüjde oturma eylemini sürdüren ailelerin, çevre düzenlemesi yapıldığı gerekçesiyle refüjde de oturmaları engellendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturan ve temizlik yapıldığı gerekçesiyle belediye önünde oturmalarına izin verilmediği için önceki gün eylemlerini belediye önündeki orta refüjde sürdüren aileler, dün de eylemlerini sürdürmek için belediye önüne geldi. Aileler, belediye önündeki alanda güvenlik şeridi oluşturularak belediye personeli ve zabıta ekiplerince sözkonusu alana geçişlerin engellendiğini, hem belediye önünde hem de ailelerin oturma eylemi yaptığı orta refüjde çevre düzenleme çalışmalarına başlandığını gördü.

Bunun üzerine belediyenin karşısındaki kaldırıma geçen aileler serdikleri kilim üzerinde oturma eylemini sürdürdü.

Aileler adına açıklama yapan Sabri Önalan, 19 yaşındaki torunu Muhammed Emin’in 9 ay önce terör örgütü tarafından dağa götürüldüğünü belirterek, oturma eylemi yapan ailelere destek vermek için Bingöl’den Diyarbakır’a geldiğini söyledi. Belediye ekiplerinin belediye önünde izin vermemeleri üzerine kaldırımda oturmak istediklerini fakat kendilerine saldırıda bulunulduğunu belirten Önalan, bunun üzerine orta refüjde eylemlerini sürdürdüklerini hatırlattı.

Bugün de refüjde oturmak için belediye önüne geldiklerinde çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandığını gördüklerini anlatan Önalan, “Refüjde çiçek ekiyorlar. Her ne olursa olsun çocuklarımıza kavuşmak için eylemimizi sürdüreceğiz” dedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince temizlik ve çevre düzenlemesi yapıldığı gerekçe gösterilerek, belediye önünde ve orta refüjde oturmalarına izin verilmeyen aileler eyleme bir süre yolda devam etti. Yolun kısa süreli ulaşıma kapanması nedeniyle ailelerle BDP’li belediye çalışanları arasında tartışma yaşandı.

Burada aileler adına açıklama yapan Erhan Eren, kardeşinin de terör örgütü PKK tarafından dağa götürüldüğünü belirterek, ailelerin tek taleplerinin çocuklarına kavuşmak olduğunu söyledi.

Eylemlerinin dağa götürülen çocuklar gelinceye kadar süreceğini ifade eden Eren, evlatlarını geri istemenin birilerinin işine gelmediğini bildirdi.

Eren, “Annelerin isyanı ve başkaldırmasıyla bu mücadele başlamış oldu. Bunu hiç kimse durduramayacak. Ancak çocukların dağa gitmesi engellendiğinde bu eyleme son verilecek” diye konuştu.

Oturma eyleminde kendileri için bir kişinin “satılmışlar” tabirini kullandığını öne süren Eren, “Arkadaşlardan biri ‘satılmışlar’ gibi alçakça bir ifade kullandı. Onların bir çocuğunu o koltuklara bu insanlar getirdi. Bu saatten sonra aynı tavrı karşılarında göremeyecekler. Daha sert bir tavırla karşılaşacaklar” açıklamasında bulundu.

Bu sırada ailelerle sözlü olarak tartışan belediye personeline polis müdahale etti.

Tartışma, ailelerin orta refüje geçerek oturma eylemine başlamasıyla son buldu.

PKK, HDP ve BDP aileleri tehdit ediyor

TİMUR ÇAĞRI / ANKARA - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan, çocukları PKK tarafından kaçırılan Kürt aileler dövülerek alandan uzaklaştırılırken onlarca eylemci ailenin de PKK ile onun siyasi uzantıları HDP ve BDP üyeleri tarafından tehdit edildiği vurgulanıyor. PKK’nın, Kürt anaların isyanını beklemediğini söyleyen Selam Anadolu Derneği Başkanı Galip İlhaner, örgütün aileleri tehdit ederek eylemlerine son vermeye çalıştığını kaydetti.

“KÜRT ANALAR İSYAN EDİYOR”

PKK’nın, Kürt anaların eylemini beklemediğini ve bu yüzden panik içinde olduğunu kaydeden İlhaner, “Kürt anaların susmalarını beklediler. Anaları baskı ile yıllarca susturdular. Ama artık analar isyan ediyor. Kürt analar barış istiyor. PKK’ya, ‘Yeter söz Kürt Halkı’nındır’ diyor. Kürt Analar, cesur yürekli analar destan yazıyor” ifadelerini kullandı.

“EYLEMLER DEVAM ETMELİDİR”

“PKK ‘çocuğumu geri ver’ diyen aileleri tehdit ediyor” diyen İlhaner, “Terör örgütü PKK, HDP ve BDP üzerinden, çocukları örgüt tarafından kaçırılması sebebiyle eylem yapan aileleri tehdit ediyor. Baskı ile ailelerin eylemlerine son vermeye çalışıyorlar. Bu eylemler devam etmelidir. Biz de Çocuklarımızı Geri Ver (ÇOGEV – DER) Derneği kurarak onları destekleyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Yorumlara Git

Tatil planı yapanlar dikkat! O uçak şirketi ucuza bilet kampanyası başlattı

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi