AKİT MENÜ

Gündem

Sen de anasın Gültan Hanım!

Evlerinde gözyaşı döken barış anneleri, PKK’nın dağda alıkoyduğu evlatlarına biran önce kavuşmak için dua ediyor. Yıllardır evlatlarından haber alamayan Kürt anneler, destek ziyaretinde bulundukları gözü yaşlı annelere “İnşallah sizin bu eyleminiz sonuç verir. Bizim çocuklar da geri döner. Bu sorunlar son bulur” diyor.

Güncelleme Tarihi:

EROL METİN / ANKARA - Evlerinde gözyaşı döken barış anneleri, PKK’nın dağda alıkoyduğu evlatlarına biran önce kavuşmak için dua ediyor. Yıllardır evlatlarından haber alamayan Kürt anneler, destek ziyaretinde bulundukları gözü yaşlı annelere “İnşallah sizin bu eyleminiz sonuç verir. Bizim çocuklar da geri döner. Bu sorunlar son bulur” diyor.

Diğer taraftan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önünde PKK’nın kendilerinden kopardığı evlatları için oturma eylemi yapan Kürt annelerin, kendisi de çocuk sahibi olan Başkan Gültan Kışanak’a bağlı zabıta ekiplerince saçlarından tutulup yerlerde sürüklenmesi ve tartaklanması büyük tepki çekti. Akit’e konuşan HAK-PAR’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sevgi Çelik Moray, şahit olunan görüntünün çok üzücü ve rahatsız edici olduğunu belirterek, “Hiç kimsenin mazlum, iyi niyetle çocuklarına kavuşmaya çalışan annelere karşı bunu yapmaya hakkı yoktur. Ayrıca bir annenin çocuğuna kavuşma isteği çok doğal ve fıtri bir istektir. Hiçbir otorite bunu engelleyemez. Kaldı ki yaşı henüz reşit olmamış çocukların alı konulmasından bahsediyoruz” dedi.

“KIŞANAK ANNELİĞİN NE OLDUĞUNU BİLİYORDUR”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın da evlat sahibi olduğunu hatırlatan Moray, şöyle devam etti: “Gültan Hanım, anneliğin ne olduğunu biliyordur. Bu tavrı ona yakıştıramadım. Hele bir anne olması hasebiyle. O gözyaşı döken anneleri anlaması gerekiyordu. Yine BDP üzerinde çok ciddi manada PKK vesayeti var. Gültan Hanım’ın da birebir kendi iradesiyle hareket ettiğini düşünmüyorum. Bu da Diyarbakır halkı için ayrı bir handikaptır. Umudum ve dileğim o çocukların biran önce ailelerine kavuşmasıdır. Şu an için dua ediyorum. İnşallah daha fazlası elimizden gelir. Bütün annelerin o annelere destek olması gerekiyor. Çünkü anneler çocuklarını ne dağda ne de askerde ölsün diye büyütmüyor. Bir anne olarak acılarını kesinlikle yüreğimde hissediyorum. Allah yardımcıları olsun.”

Yorumlara Git

Tatil planı yapanlar dikkat! O uçak şirketi ucuza bilet kampanyası başlattı

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi