AKİT MENÜ

Gıda

Deniz ısındı hamsi soğuğa kaçtı!

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, Sinop ve Zonguldak hattı dışındaki bölgelerde sıcaklık nedeniyle balığın kıyıya yanaşmadığını ifade ederek, "9-10 derece olması gereken deniz suyu sıcaklığı şu an 17-18 derece. Deniz suyu sıcaklığı düşmediği için hamsi de daha soğuk sulara hızla göç ediyor." dedi.

Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi:

Avlanmanın fazla olması nedeniyle şoklama tesislerinin ve buzhanelerin tamamen dolduğunu, buzhanelerde 3-4 aylık ihtiyacı karşılayacak stok bulunduğunu anlatan Malkoç, Doğu Karadeniz'de özellikle Hopa açıklarında günlük 6-7 bin ton balık avlandığını ancak bölgenin uzaklığı nedeniyle bu bolluğun piyasaya yansımadığını dile getirdi.

Malkoç, hamsideki bolluğun fiyatının düşük kalmasına neden olduğunu, bu durumun da hem balıkçıyı hem de esnafı olumsuz etkilediğini kaydetti.

Sinop ve Zonguldak hattı dışındaki bölgelerde sıcaklık nedeniyle balığın kıyıya yanaşmadığını aktaran Malkoç, "9-10 derece olması gereken deniz suyu sıcaklığı şu an 17-18 derece. Deniz suyu sıcaklığı düşmediği için hamsi de daha soğuk sulara hızla göç ediyor." dedi.

Yorumlara Git

Türkiye’de hızlı tren devrimi yolda! 2053’te 48 saatte tüm ülke gezilecek

Yolsuzluktan her soruşturulan aday oluveriyor! Mansur'a cumhurbaşkanı adaylığı zırhı

Asgari ücret için geri sayım başladı: Asgari ücret ne kadar olacak? Yapay zekadan şaşırtan tahmin

Trump'a rağmen ortak bildiri kararı!

Bakan Uraloğlu 'Bunlara ülke teslim edilmez'