AKİT MENÜ

Ekonomi

Avrupa’nın en büyüğü

Yunanistan’daki mağazalarının sayısını 19’a çıkardıklarını ifade eden Memduh Boydak, İstikbal’in dünyanın 10’uncu, Avrupa’nın birinci mobilya mağazası olduğunu söyledi.

2014-06-04 06:27:08

EKONOMİ SERVİSİ - İstikbal, yurtdışı mağazalaşma atağına Yunanistan ile devam etti. İstikbal, Yunanistan’da 18’inci ve 19’uncu mağazasını Atina’da açtı. Atina’nın en işlek ve önemli caddeleri arasında yer alan Messagion ve Dimokratias caddelerinde açılan mağazalarla İstikbal, Atina’da mağaza ve satış noktalarıyla beraber 7’ye ulaştı.
İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, “Yarım asrı aşan geçmişiyle İstikbal, bugün dünyanın en büyük 10 mobilya üreticisinden biri haline geldi. İstikbal markamız ile 2023 yılında dünyanın en büyük 3 mobilya üreticisinden biri haline gelmeyi hedefliyoruz. Ayrıca şu an Avrupa’nın en büyük mobilya üreticisi konumunda. 1 milyon metrekarelik üretim alanı ile dünyanın en büyük entegre tesislerinden birine sahip olan markamız, halen yurtdışında 60 ülkede 300 münhasır mağaza ve 5 binden fazla noktada, yurtiçinde ise 750 kurumsal mağaza ile ürünlerini tüketiciye ulaştırıyor” dedi.

30 MAĞAZA AÇACAK

İstikbal’in Türkiye’de kendi sektöründe yaklaşık yüzde 30’luk pazar payıyla açık ara lider konumunda olduğunu hatırlatan Boydak, 2013 yılında 145 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştıklarını, bu yapının içinde yurtdışı mağazalarının büyük payının olduğunu söyledi. Yılsonuna kadar yurtdışında toplam 30 mağaza daha açacaklarını anlatan Boydak, Türkiye’nin yakın komşuları olan Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Orta Asya ülkelerinin dışında Batı Avrupa’yı da avantajlı bölgeler arasında gördüklerini belirtti. Boydak, “Yurtdışında bu yıl 160 milyon dolar ihracat hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorumlara Git

Tarihi gerçeği çarpıttılar! Türklerin sembol ismini Rum yaptılar

Diyarbakır’ın değerlerine saygısızlık! DEM’den skandal şehit Gaffar Okkan kararı

İstifa etmişti! New York'ta Erdoğan'ı bakın kim karşıladı!

Bursa'da eğitim uçağı düştü!

Yunanlar duyurdu: ABD'den Türkiye'ye S-400 teklifi!