AKİT MENÜ

Gündem

Doğan’ın Soma’sında ölümler bile örtbas edilmiş

Soma’yı bahane ederek hükümete saldıran Doğan Grubu’nun patronu Aydın Doğan ile ortağı işadamı Necati Kurmel’in işlettiği altın madeni ocaklarında ihmal sonucu sakat kalan işçilerin sayısı giderek artıyor. Dinamit ve mazot taşıdığı Gümüştaş Madencilik’e ait traktörün devrilmesi sonucu ağır yaralanan ve şu an sağ kolunu kullanamayan 48 yaşındaki Niğdeli Hacı Mehmet Şahin, 15 gün sonra da 2 çalışma arkadaşının trafikten men edilen yol sulama tankeriyle uçuruma uçup hayatını kaybettiğini, olayın örtbas edildiğini söyledi

Güncelleme Tarihi:

EROL METİN - DURSUN SUNA / NİĞDE - Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı köylerde altın cevheri çıkaran Doğan Grubu’nun patronu Aydın Doğan ile işadamı Necati Kurmel sahipliğindeki Gümüştaş Madencilik şirketinin mağdur ettiği işçilerin sayısı her geçen gün artıyor. Şu an Ulukışla’nın Gümüşköy köyünde ikamet eden 48 yaşındaki Hacı Mehmet Şahin de ihmal sonucu sakat kalan mazlumlardan sadece biri. Şahin, 3 yıl boyunca Gümüştaş’a komşu Madenköy’deki ocak için traktörle dinamit, su, mazot vb. malzemeler taşıdığını anlattı.

BİLE BİLE ÖLÜME GÖNDERMİŞLER

26 Mayıs 2013 tarihinde görevlendirildiği Kızıltepe mevkiinde fren patlaması sonucu kaza yaptığını belirten Şahin, kullandığı şirket traktörünün bakımsız olduğunu belirterek, “Defalarca söylememe rağmen traktörü bakıma göndermediler. Pompası, enjektörü, ileri levyesi bitikti. Fren de patlayınca traktör devrildi” dedi. 15 gün sonra da 2 çalışma arkadaşının trafikten men edilen yol sulama tankeriyle uçuruma uçarak hayatını kaybettiğini aktaran Şahin, olayın örtbas edildiğini vurguladı. Şahin ayrıca yeraltına inme ruhsatının olmamasına ve bu hususu hatırlatıp gerekli uyarıları yapmasına rağmen ‘işten atma’ tehdidiyle kaza yaptığı traktörle malzemeleri galeriye indirdiğini belirtti.

Denetçiler yeraltından korkuyor mu?

Çeşitli kurumlardan denetim için gelen memurların yeraltına inmediğini dile getiren Hacı Mehmet Şahin, “Memurlar kesinlikle ocağa girmiyor. Korkudan giremezler. İşçiyle konuşmuyorlar. Yemek yiyip gidiyorlar. O memurlar yüzünden öksüz kalan çocuklar, benim gibi sakat kalan insanlar var. İmanlı, işçinin hakkını savunan bir memur gelmiş olsa kesinlikle birçok şeye izin vermez. Memurlar haksızlığa göz yumuyor” dedi.

Tazminatını da vermediler!

Engelli Sağlık Kurulu Raporu’na göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranının yüzde 57 oranında olduğu belirtilen, sağ kolunu kullanamayan ve şu an Niğde’de fizik tedavi gören Şahin, kendisine tek kuruş tazminat ödemesi yapmayan Gümüştaş Madencilik aleyhine dava açtığını söyledi. Sosyal güvencesinin süresinin dolması nedeniyle ilaç ve doktor giderlerini karşılamakta zorlandığını söyleyen Şahin, yetkililerin bu konuda kendisine yardımcı olmasını istedi.

Yorumlara Git

Tatil planı yapanlar dikkat! O uçak şirketi ucuza bilet kampanyası başlattı

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi