AKİT MENÜ

Ekonomi

Haçlıların yeni silahı: Kredi notu!

Türkiye üzerinde ekonomik ve siyasi operasyon gücünü yitiren Haçlıların yeni silahı, kredi derecelendirme kuruluşları oldu.

Geçtiğimiz günlerde Amerikan kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors, Türkiye’nin kredi notu görünümünü negatifte tutmuştu. Dün de yapılan açıklamaya göre kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 11 banka hakkında mart ayında başlattığı gözden geçirmeyi tamamlayarak, bankacılık sektöründe zorlaşan koşullar nedeniyle bazılarının kredi notlarını (BFSR) indirdi.

Türk bankalarını olası bir not indirimi için Mart ayında gözden geçirmeye alan Moody's tarafından dün yayımlanan raporda, bankaların gelecek 12-18 aylık dönemde, "ekonomik büyümede yavaşlama, artan fonlama maliyetleri ve bankaları etkileyen belirsizlik ortamı" nedeniyle giderek sıkılaşacak koşullar altında faaliyet gösterecekleri belirtildi.

Kim bu kuruluşlar?


Kredi derecelendirme kuruluşlarının belli dönemlerde Türkiye ile ilgili olarak ard arda yayınladığı ve genelde tehditvari bir içerik taşıyan raporları gündemde zaman zaman  tartışmalara yol açmakla beraber kurumların kimlikleri ve dünyadaki  yerleri pek tartışılmıyor. Oysa ki gerçek çok farklı.

Batıyı referans alma takıntısı, bir yabancı kuruluş açıklama yaptığında o kuruluşun kimliğinin sorgulanmasının da önüne geçiyor. Oysa ki kredi derecelendirme kuruluşlarının varlığı ve ekonomiye olan zararları batıda sıklıkla sorgulanıyor, hatta dava konusu bile olabiliyor...

Yorumlara Git

Tarihi gerçeği çarpıttılar! Türklerin sembol ismini Rum yaptılar

Diyarbakır’ın değerlerine saygısızlık! DEM’den skandal şehit Gaffar Okkan kararı

İstifa etmişti! New York'ta Erdoğan'ı bakın kim karşıladı!

Bursa'da eğitim uçağı düştü!

Yunanlar duyurdu: ABD'den Türkiye'ye S-400 teklifi!