AKİT MENÜ

Ekonomi

‘Gübre’den istifa

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, sahibi olduğu Sütaş fabrikasında 56 işçinin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığı ve fabrikanın kapısında eylem yapan söz konusu işçilere sulandırılmış hayvan pisliğiyle eziyet edildiğinin ortaya çıkması üzerine TÜSİAD Başkanlığı’ndan ayrıldığını açıkladı.

2014-06-05 06:58:24

EKONOMİ SERVİSİ - Sendikaya üye oldular diye Bursa Karacabey’deki süt fabrikasından işçi çıkaran ve ardından da işinden olan işçileri yıldırmak için eylem yaptıkları alana sulandırılmış hayvan pisliği döktüren TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, olayın basında yer almasının ardından TÜSİAD Başkanlığı’ndan dün istifa etti. Geçtiğimiz yıl 13 Ocak’ta TÜSİAD Başkanı olan Muharrem Yılmaz, Sütaş’la ilgili medyada yer alan haberler nedeniyle istifa ettiğini Sütaş’ın toplantısında açıkladı. Yılmaz, “TÜSİAD’ın itibarına zarar gelmesine izin veremem” dedi. Toplantıya gelmeden önce istifa dilekçesini TÜSİAD yönetimine sunduğunu ve üyelere durumu duyurduğunu belirten Yılmaz, sendika üyesi olduğu için işten çıkarılan işçilerle de mutlaka tekrar görüşeceklerini belirtti.

FABRİKAYI VE KÖYLERİ SİNEKLER BASTI

İlk günlerde fabrika önünde oturan işçilerin görülmemesi için tesisin etrafını TIR’larla kapatan Sütaş yönetiminin, işçileri dağıtamayınca eylem alanına 13 ton sıvılaştırılmış tezek dökmesi üzerine süt fabrikasını sinekler bastı. Eylemdeki işçilerin kokuya dayanamayıp alanı terk etmesini bekleyen yönetim, kokuya gelen sinekler fabrikayı doldurunca, döktüğü pisliği temizleyip, civar köyleri de ilaçlamak zorunda kaldı.

1 MAYIS’TA ÇALIŞAN HAKLARINDAN DEM VURMUŞTU

1 Mayıs’ta işçi hakları bildirisi yayımlayıp “Emeğe ve çalışan haklarına saygı, demokrasi kültürünün vazgeçilmezidir” diye açıklama yapan TÜSİAD’ın Başkanı Muharrem Yılmaz’ın patronu olduğu Sütaş fabrikası yönetiminin çalışanların e-devlet şifrelerini alıp sendikaya başvuranları belirleyip teker teker işten çıkardığı ifade edildi. Son olarak 56 çalışan işten atılınca Tekgıda-İş Sendikası fabrikada grev kararı aldı.

40 GÜNDÜR EYLEMDELER

Bursa-Karacabey ve Aksaray’daki Sütaş fabrikalarındaki 56 çalışanın işe iadesi için 40 gündür fabrika önünde eylem yaptıklarını belirten Tekgıda-İş Sendikası Bölge Sorumlusu Suat Karlıkaya, “TÜSİAD’ın başkanı bunu yaparsa diğer işverenlere diyecek lafımız kalmaz. Ayın 10’una kadar sonuç alamazsak bu kez TÜSİAD Genel Merkezi önünde toplanacağız” dedi. Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada ise, Sütaş’ın evrensel yönetim ilkelerine ve etik değerlere bağlılıkla faaliyet gösterdiğini savundu.

Yorumlara Git

Tarihi gerçeği çarpıttılar! Türklerin sembol ismini Rum yaptılar

Diyarbakır’ın değerlerine saygısızlık! DEM’den skandal şehit Gaffar Okkan kararı

İstifa etmişti! New York'ta Erdoğan'ı bakın kim karşıladı!

Bursa'da eğitim uçağı düştü!

Yunanlar duyurdu: ABD'den Türkiye'ye S-400 teklifi!