AKİT MENÜ

Gündem

Beyoğlu’nda övdüler D.Bakır’da dövdüler

Doğu ve Güneydoğu’da çocukları kaybolan ailelerin devleti suçlayarak 1995’te Beyoğlu’nda başlattığı “Cumartesi Anneleri” eylemlerine destek veren BDP’lilerin, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bırakılması için eylem yapan anneleri dövdürtmesi terörün siyasi ayağının çocuk istismarını gözler önüne serdi.

Güncelleme Tarihi:

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP), çocukları nasıl istismar ettiğini gözler önüne seriyoruz.

Doğu ve Güneydoğu’da çocuklarının devlet tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle eylem yapan ve kamuoyunda; “Cumartesi Anneleri” olarak bilinen annelere destek veren BDP, Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin başlattığı oturma eylemini görmezden geliyor.

CUMARTESİ ANNELERİNE DESTEK, BARIŞ ANNELERİNE HAKARET!

Diyarbakır’da çocukları için eylem yapan annelere; “Çocukları arayıp bulma kurumu değiliz” diyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ile “Orada oturan bazı aileler istihbarat tarafından kendilerine verilen ücret karşılığında o eylemi yapıyorlar” diyen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Cumartesi Anneleri” olarak bilinen kayıp aileleri ve yakınlarına destek vermiş ve Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşen eylemlere katılmıştı.

BDP’Lİ BULDAN TAKSİM’E GELDİ, DİYARBAKIR’A GİDEMEDİ’

“Barış Anneleri”nin eylemi hakkında hiçbir açıklamada bulunmayan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da, 7 Şubat 2009 tarihinde “Cumartesi Anneleri”nin düzenlediği eyleme katılmıştı.

Galatasaray Meydanı’nda toplanan ve gözaltındayken kaybolan yakınlarının bulunmasını isteyen grubun eylemine katılan Pervin Buldan, Türkiye’nin aydınlık geleceği için Ergenekon davasının kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekmişti. Fırat’ın doğusunda kaybolan binlerce kişinin faillerinin ellerini kollarını sallayarak rahatça toplum içinde gezdiklerini” söyleyen Pervin Buldan, “Bizler bu kişilerin yargılanmalarını istiyoruz” demişti.

Pervin Buldan, Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yakay-Der) Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de, “Cumartesi Anneleri”nin eylemlerine katılıyor.

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ ÜYELERİ EYLEME KATILDI!

BDP’nin yanı sıra sivil toplum örgütleri ve uluslararası kuruluşlar da, “Barış Anneleri”nin eylemini görmezden geliyor.

Cumartesi Anneleri”nin Galatasaray Lisesi’nin önündeki eylemine katılan İnsan Hakları Derneği (İHD), Uluslararası Af Örgütü, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri ve sanatçılar, “Barış Anneleri”nin eylemine katılmadı. Türkiye’ye gelen ABD Temsilciler Meclisi üyeleri; 17 Ocak 1998 tarihinde Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapan “Cumartesi Anneleri”ne destek vermişti.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi ve İnsan Haklarını İzleme Komitesi Başkanı John Porter ile Steny Hdyer, Ben Cordin ve Lourse Slaughter, İstiklal Caddesi’ndeki lisenin önüne gelmiş ve eyleme katılan ABD’liler, kaybolduğu iddia edilen kişilerin fotoğraflarını taşımışlardı. John Porter’ın eşi Catherine Porter, “Buradaki mesajlarınızı Avrupa ve dünyaya ileteceğiz, amacınızı biliyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Cesaretiniz için tebrikler” demişti.

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’ne gelerek, bir grup kayıp yakınıyla görüşmüştü.

CUMARTESİ ANNELERİNİN EYLEMİ 1995’DE BAŞLADI!

‘Cumartesi Anneleri’nin oturma eylemi 27 Mayıs 1995 tarihinde, Galatasaray Meydanı’nda 30 kişiyle başladı. Grup; gözaltında kaybedilenlere ne olduğunun ortaya çıkarılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyor. Grup; 1999 yılına kadar her hafta aynı yerde sayıları artarak oturmayı sürdürdü. 1999’da ara verilen eylemler, 31 Ocak 2009 günü yeniden başladı. Eylemler, sürekli olmasa da devam ediyor.

Demirtaş’ın sözleri yalan ve iftira

RAMAZAN ALKAN / ANKARA - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Eylem için para alıyorlar” iddiasına tepkiler sürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen eylemleri bitirebilmek için her yolu deneyen BDP/HDP son olarak acılı ailelere yönelik çirkin bir iftirada bulundu. BDP Eş Başkanı Selahattin Demiştaş, Salı günü yaptığı açıklamasında annelerin ‘devletten ve istihbarat örgütlerinden para aldığını’ ileri sürdü. Demirtaş’ın, “Bizim görüştüğümüz hiçbir aile ‘çocuğumuz kaçırıldı’ demedi. Orada oturan bazı aileler istihbarat tarafından kendilerine verilen ücret karşılığında o eylemi yapıyorlar. Çocukların da dağa gittiği yok” açıklamasını aileler yalanladı.

Yaklaşık 2 ay önce kardeşi PKK tarafından dağa götürülen Erhan Eren, Demirtaş’ın açıklamalarını kınadığını söyledi. Eren, Diyarbakır’da eylem yapan ailelerin ekonomik durumlarına dikkat çekerek birçoğunun malını mülkünü satarak eylemlere dâhil olduğunu belirtti. Eylem için kimseden para almadıklarını vurgulayan Eren, “Biz kimseden para almadık. Amakeşke devlet burada eylem yapan ailelere destek olsaydı. Onlara kalacak yer, yiyecek ekmek verseydi. Bir çok aile buraya ekonomik zorluklar içinde hayvanlarını satarak geldi” dedi.

Çözüm Süreci içerisinde PKK’nın çocukları niçin kaçırdığına bir anlam veremediklerini belirten Erhan Eren, kendi kardeşinin ikna edilerek ya da zorla dağa götürüldüğünü söyledi.

DEMİRTAŞ’A TEPKİ

Çocuğu PKK tarafından dağda alıkonulan anne Şadiye Tokay da Demirtaş’ın iddialarını yalanladı. Tokay, para alma gibi bir durumun kesinlikle olmadığını dile getirerek şöyle konuştu: “Bizim adımıza kimse iftira atmasın. Kimse bizi buraya yönlendirmedi. Biz buraya kendi irademizle geldik. Böyle bir şey asla olamaz. Biz kimseden para almadık. Kimse de bize buraya git diye bir şey demedi. Biz her şeyi kendi irademizle yapıyoruz. Çocuğum kandırıldı, PKK bizi de kandırmaya çalışıyor. Çocuklarımız gelene kadar da buradan ayrılmayacağız. Ölünceye kadar buradayız.” Bir başka acılı anne Zübeyde Şentür ise, “Biz kesinlikle kimseden para almadık. O iftirayı bize atanlara yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

‘Anneler, çirkin tuzaklara prim vermez’

YENİ AKİT / İZMİR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir’de yaşayan ve çocukları PKK tarafından kaçırılan çocukların aileleri ile bir araya geldi. Durmuş Tekik ve eşi ile görüşen Hotar, ailelerin dertlerine ortak olmaya çalıştı.Çocukları 40 gündür kayıp olan Tekik ailesini ziyaret eden Nükhet Hotar, “Konu evlat olduğu zaman söyleyecek hiçbir şey yok. Çünkü evlat, her şeyin önünde gelir ve bu ailelerimizin yaşadığı duyguları çok iyi anlıyoruz. Başbakanımız da bu konuda ne gerekiyorsa yapılacağını size iletmemi söyledi, talimatlar verdi. En kısa sürede çocuklarımızı geri kazanacağız. Bunun için Başbakanımız kararlı” dedi. Hotar, ayrıca çocukları kaçırılan ailelerin PKK’ya büyük bir ders verdiğini ve artık Kürt halkının örgütten korkmadığını belirterek, “Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerimiz artık duyarsız değiller ve bu çirkin tuzaklara prim vermemekte kararlılar” dedi. Baba Durmuş Tekik de, oğlu Adem’in kurtarılması konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a güvendiğini söyledi.

Yorumlara Git

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var

5 yıl erken emekli olacaklar! O meslekte çalışanlar gün sayıyor

Türkiye'nin hamlesi ABD'yi karıştırdı: Senatörler ikiye bölündü!