AKİT MENÜ

Gündem

Annelerin eylemi çığ gibi büyüyor

20 Mayıs’ta 2 ailenin, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bırakılması için başlattığı eyleme katılım giderek artıyor. Hayvanlarını satıp, bin bir güçlükle Diyarbakır’a gelen acılı anneler, baskılara göğüs gerip evlatlarına kavuşacakları günün hasretiyle yanıp tutuşuyor.

Güncelleme Tarihi:

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da çocukları terör örgütünce kaçırılan ailelerin başlattığı oturma eylemine katılım her geçen gün artıyor. Diyarbakır’da 2 ailenin 20 Mayıs’ta başlattığı oturma eylemine destek büyüyor.

Belediye önündeki orta refüjde kurulan çadırdaki eylemde aileler evlatlarına kavuşacakları günü özlemle beklerken, çocuklarının fotoğraflarını ellerinden düşürmüyor.

Gözü yaşlı anneler kandırılarak dağa götürülen evlatlarını yeniden bağrına basabilmek için diğer çocuklarını geride bırakıp, binbir zorluk ve ekonomik yoksunlukla memleketlerinden kilometrelerce yol katedip Diyarbakır’a geliyor.

“OTOGARDA YATTIK”

Eşi ile Kars’ın Kağızman ilçesinden gelen 3 çocuk annesi Binnaz Buz, Anadolu Lisesi birinci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki kızı Sevda Buz’un terör örgütünce kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi.

Kızına kavuşmak için bir umutla Diyarbakır’a gelerek oturma eylemine katıldıklarını ifade eden Buz, tek isteklerinin barış olduğunu vurguladı. Buz, çobanlık yaparak büyüttüğü kızının kandırılarak dağa götürülmesine inanamadıklarını anlatarak, “Kızımı büyük zorluklarla büyüttük. Onun hedefleri vardı. Bize, ‘anne okuyup babamla seni hacca göndereceğim’ diyordu. Kızımın hayallerinin kirletilmesini istemiyorum” dedi.

“KÜÇÜK ÇOCUKLARIMI BIRAKIP DİYARBAKIR’IN YOLUNU TUTTUM”

Diyarbakır’a geldikleri gün imkânsızlık nedeniyle otogarda yattıklarını anlatan Buz, kızlarını almadan dönmeyeceklerini dile getirdi.

Ardahan’dan gelen Gülsen Ölmez de, 19 yaşındaki oğlu Burak Ölmez’in Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümü’nde okuduğunu ancak, 2 ay önce kandırılarak terör örgütü tarafından dağa götürüldüğünü söyledi.

Oğlunun siyasi düşüncesinin olmadığını, herkese inanan, herkesi kendisi gibi bilen, iyi niyetli bir çocuk olduğunu anlatan Ölmez, oğlunu yokluklarla büyüttüklerini dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.

AGD’DEN ANNELERE RESTEK

Bu arada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki caddenin orta refüjünde oturma eylemlerini sürdüren ailelere, çeşitli sivil toplum örgütleri destek veriyor.

Aileleri ziyaret eden Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, yaptığı açıklamada, bu mağduriyetlerin ortadan kalkması için kaçırılan çocukların en kısa sürede ailelere teslim edilmesini talep ettiklerini söyledi.

Annelerin yaşadığı acının devam etmesinin kimseye fayda sağlamayacağını dile getiren Ergin, bölgede huzur ve barışın sağlanmasını, dağdaki insanların da biran önce normal yaşantılarına dönmelerini istediklerini belirtti.

Ergin, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sivil toplum kuruluşları ile ailelere destek amacıyla komisyon kurduk. Her gün bir komisyon üyesi STK aileleri ziyaret ediyor. Aramızda istişare ederek sırayla bir gün aldık. Sıra bugün bizdeydi. Komisyonda, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), İhvan-Der, Şuurlu Öğretmenler Derneği ve Memur- Sen de yer alıyor.”

Daha sonra oturma eylemi yapan ailelere yemek dağıtıldı.

Yorumlara Git

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var

5 yıl erken emekli olacaklar! O meslekte çalışanlar gün sayıyor

Türkiye'nin hamlesi ABD'yi karıştırdı: Senatörler ikiye bölündü!