AKİT MENÜ

Gündem

Çözüm yeri Ankara

Muhabirimiz Ramazan Alkan’ın gündeme ilişkin sorularını cevaplayan SDE Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Şahin, çözümün adresi olarak Meclis’i gösterdi.

Güncelleme Tarihi:

RAMAZAN ALKAN / ANKARA - Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkan Yardımcısı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Şahin ile son zamanlardaki PKK eylemlerinin amacını, bölgede yaşananları, Çözüm Süreci’nde gelinen noktayı, çocukları örgüt tarafından dağa kaçırılan çocukların annelerinin eylemlerini gazetemize anlattı.

Çözüm Süreci’ni desteklediğini belirten Şahin, “Süreçten önce PKK’nın siyasi uzantılarının söylemsel bir üstünlüğü vardı. Bunlar barış için çalıştıklarını söyleyip devleti suçluyorlardı. Çözüm Süreci sonrası bu üstünlük kırıldı ve halk devlet tarafından kazanılmış oldu. Halk, devletin çatışmayı değil barışı istediğini gördü. Süreç, istenildiği gibi giderse bundan PKK büyük zarar görecek. Çünkü, süreç içerisinde halk barışın tadına varacak ve Ankara’nın sözüne bakacak. Bu süreç devam ettiği müddetçe PKK’nın kontrolü azalacak, azalıyor da. Bunu çocukları kaçırılan annelerin tepkisinde görüyoruz.” dedi.

BARIŞ ORTAMI PKK’YI GEVŞETTİ

PKK silahı bırakmayarak bölgenin kontrolünü kaybetmek istemediğini belirten Şahin, “PKK, yol kesme eylemleriyle tabanını dinamik tutmaya çalışıyor. Barış ortamı PKK’yı gevşetti. Örgüt seçim sürecini de etkilemeye çalışıyor. Örgüt ayrıca eylemlerle iyi polis, kötü polis oyunu da oynuyor. Kandil kötü polisi oynarken, Öcalan iyi polisi oynuyor. Kandil’in eylemleri kendini güçlü gösterirken Öcalan da önemli bir aktör olarak sunulmaya çalışılıyor. Silahların bırakılmamasını böyle de değerlendirebiliriz” diye konuştu.

ÖRGÜT KÜRTLERİN HAKKINI KORUYAMIYOR

Son gelinen noktada halkın barış sürecini satın almış gibi gözüktüğünü belirten Şahin şunları söyledi: “Kürt halkı barış sürecinden gayet memnun. 1984 yılından bu yanan kimse PKK’ya karşı farklı bir ses ortaya koyamıyordu, örgütü suçlayamıyordu. Ama şimdi çocukları kaçırılan aileler, PKK’ya tepki gösteriyor. Halk artık diyor ki: “Başbakan bize yardım etsin.” Bu şunu gösteriyor. Halk çözümü Kandil’de değil Ankara’da arıyor. Aileler o eylemi büyük baskılara rağmen gerçekleştirdi. Bu Çözüm Süreci’nin başarısı. Anneler bir şeyi daha ortaya çıkardı. PKK, “Kürt halkının haklarını ben korurum” diyordu. Şimdi çocukları kaçırılan anneler PKK’ya ve BDP/HDP’ye karşı eylem yapıyor. Demek ki PKK Kürtlerin haklarını koruyamıyor. Annelerin eylemi bu söylem üstünlüğünü de ortadan kaldırdı.”

ERDOĞAN 864 RAKIMLI TEPEYE GİDİYOR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olacağının altını çizen Şahin, “Bence Başbakan Erdoğan koşar adımlarla 864 rakımlı tepeye gidiyor. Muhalefet partileri, kazanamayacaklarını biliyor. Bunun için kazanamayacakları bir yere, kazanamayacak bir aday arıyorlar. Kazanacaklarını bilselerdi şuana kadar biri ‘ben adayım’ der ortaya çıkardı” şeklinde konuştu.

Yorumlara Git

Arkadaşını çekiçle öldürüp yaktı: Cinayetten sonra pavyonda eğlendi!

Öldüren akım! 100 bin TL'ye 'Sarı serum' çılgınlığı

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var