AKİT MENÜ

Gündem

‘O tezek’ TÜSİAD’a yapıştı

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın işçilerin eylemini engellemek için döktürdüğü tezek sebebiyle istifasını değerlendiren Memur-Sen Başkanı Gündoğdu, “O tezek TÜSİAD’a yapıştı, çıkmaz” dedi.

Güncelleme Tarihi:

MUHAMMED EMİN / İSTANBUL - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Muharrem Yılmaz’ın TÜSİAD Başkanlığı’ndan istifasını değerlendirdi. Gündoğdu, “Kendi fabrikalarında hakkını arayan işçilerin önüne tezek döken bir TÜSİAD başkanı var. İstifası hayırlı olur inşallah ama; bu tezek TÜSİAD’a yapışmıştır, bir daha çıkmaz” dedi.

Gündoğdu, Küçükçekmece İmam Hatip Gönüllüleri Eğitim Derneği (KİGEDER) tarafından düzenlenen “İmam Hatipli Gençlik ile Hikmet Söyleşileri” programında İmam Hatipli öğrencilere seslendi. Gündoğdu etkinlikte “Türkiye’de Eğitim ve STK’ların Dünü Bugünü” konulu bir konuşma yaptı. Gündoğdu, kendisinin de İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu hatırlatarak, İmam Hatipli olmanın adanmışlık olduğunu, İmam Hatipli kişilerin asla semerle işi olmayacağını söyledi.

İMAM HATİPLER DEĞERLERİMİZİ TEMSİL EDİYOR

İmam Hatip Liselerinin milletin değerlerini temsil eden en önemli kurumlardan biri olduğunu vurgulayan Gündoğdu, “İmam Hatipli olmak aile ile bütünleşmek ve milleti temsil etmek anlamına gelir. Millete göbeğini kaşıyan adam mantığı ile bakan beyaz Türklerin giydirdikleri batı elbisesine İHL’lerin karşı olduğunu görenler, 28 Şubat sürecinde İHL’lerin önünü kesmek için bütün meslek liselerine katsayı engelini uyguladılar” dedi.

HER TÜRLÜ YAPILANMAYA KARŞIYIZ

28 Şubat sürecinde başörtülü öğrencilerin çok sıkıntı yaşadığını anlatan Gündoğdu, öğrencilere 2010 referandumu hakkında bilgiler verdi.

Gündoğdu, 2010 referandumuyla Türkiye Cumhuriyeti sisteminde metafor değişikliğine gidildiğini ifade ederek, “Devletin milleti olmaz, milletin devleti olur. Ama devlet de elbette önemlidir. 2010 referandumuna kadar vesayetle kavga ederken milletin devletini istiyoruz, bürokratik devlete karşıyız, talebemizde ne kadar haklı ise 17 Aralık’ta gördüğümüz daha sonra da Dışişleri Bakanlığı dinlemeleriyle terörist devletin İsrail’in yapamayacağını yapılmasıyla da paralel, dikey, yatay her türlü yapılanmaya karşı olduğumuzu ortaya koyduk” şeklinde konuştu.

SORUNLAR ANCAK DÖRT DÖRTLÜK SİSTEMLE ÇÖZÜLÜR

Türkiye’deki eğitim körü körüne itaat eden, rahat, hazır ol, sorgulama, sus, diye esas alınan bir eğitim sistemidir” diyen Gündoğdu, “Bunun içerisine hayatı hazırlığa yer vermeden test ile tost arasına sıkıştıran, daha çok test çözenin daha değerli olduğu eklenince adam olmanın ve ahlaklı olmanın bizim eğitim sistemimizde bir değeri yoktur. Mesela çocuklara zorla andımızın okutulması. Milli Güvenlik dersine üniformalı askerin gelmesi. Böyle vatanı sevdirecekmiş. Bu sorunları ancak dört dörtlük eğitim sistemi ile çözebiliriz” diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI ZULMÜ SON BULDU

Sivil toplum örgütlerinin topluma yön vermede önemli görevler üstlendiğini dile getiren Gündoğdu, “Memur-Sen olarak bizim şu anda 770 bin üyemiz var. Üye sayımız 50 bin civarındayken, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan, ‘Ben Milli Eğitim Bakanı olmaktansa Eğitim-Bir-Sen’in başkanı olmayı yeğlerim’ demişti. Onun bu sözünde ne kadar haklı olduğunu yaşanan süreçte gördük. Başörtüsü zulmünün kalkması için 12 milyon 300 bin imza topladık. Daha sonra da ‘sivil itaatsizlik’ eylemi başlattık. Bu kampanya ile fiili olarak başörtüsü zulmünü bitirdik. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da hukuki düzenlemesini yaparak zulme kökten son verdi” diye konuştu.

Yorumlara Git

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var

5 yıl erken emekli olacaklar! O meslekte çalışanlar gün sayıyor

Türkiye'nin hamlesi ABD'yi karıştırdı: Senatörler ikiye bölündü!