AKİT MENÜ

Gündem

Başbakan Erdoğan'dan 'Çatı'lı' gönderme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 21. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada "ülkenin çatısı AK Parti'dir." dedi.

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada,  "AK Parti 3 Kasım’da çatı partisi olduğunu göstermiştir. Göreceksiniz 10 Ağustos'ta bu ülkenin 77 milyonu da bu orta çatı altında yer almanın mücadelesini verecektir. İlan edeceğimiz adayı da inşallah o makama taşıyacaklarına inanıyorum” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 21. Olağan Genel Kurulunda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, Mayıs ayında yeni bir ihracat rekoru kırıldığını belirterek, “Geçen yılın Mayıs ayına göre ihracat 5.8 oranında arttı bu alanda yeni bir rekorun sahibi olduk. İlk 5 aydaki artış yüzde 8 oldu. Geriye dönük 12 aylık ihracatımız 156 milyar doları aşarak cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. Bunlar muhteşem rakamlar. Dünyada yaşanan küresel sıkıntılara, ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen ihracatın bu şekilde artışa devam etmesi iftihar vesilesidir” dedi.

Salı günü büyüme rakamlarının açıklanacağını hatırlatan Başbakan Erodğan,“İhracattaki bu performansın büyümeye önemli katkı sağladığını tahmin ediyoruz. Bu olumlu seyirle birlikte ekonominin diğer alanlarında güzel gelişmeler şahit oluyoruz. İstanbul Borsası tarihin en yüksek seviyesine 2013 Mayıs ayında ulaşmıştı. Mayıs ayının sonunda başlayan sokak eylemlerinin ardında Aralık ayında yaşanan darbe girişim Borsa'nın sert düşüşler yaşamasına sebep oldu. Hükümetimizin dik duruşu, ekonominin sarsılmasını ve zarar görmesini önledi. Dün İstanbul borsası son bir yılın ardından ilk kez 80 bin seviyesini üzerine çıktı” diye konuştu.

Yorumlara Git

Arkadaşını çekiçle öldürüp yaktı: Cinayetten sonra pavyonda eğlendi!

Öldüren akım! 100 bin TL'ye 'Sarı serum' çılgınlığı

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var