AKİT MENÜ

Gündem

İhanet servisi EMNİYET’ten

17 ve 25 Aralık ile MİT TIR’larına yönelik ihanetin, emniyet içine çöreklenen çete tarafından haberleştirilip, paralel medya tarafından servis edildiği ortaya çıktı. Haberlerde yer alan başlık, spot ve görsel donelerin hatta köşe yazısı konularının bile emniyette belirlendiği tespit edildi.

Güncelleme Tarihi:

HABER MERKEZİ - 17 ve 25 Aralık kirli komplosunu kurgulayan paralel yapılanmanın İstanbul Emniyetinden temizlenen uzantıları ile ilgili şok bir bilgiye daha ulaşıldı. Devletine ihanet eden paralelci polislerin arkalarında delil bırakmamak için format attığı bilgisayarlarda, yapılanmanın medya uzantılarına servis edilmek üzere haber diliyle hazırlanmış çok sayıda bilgi notu ele geçirildi.  Veri kurtarma programları ile geri döndürülen bilgi notlarında yer alan ifadelerin büyük bölümünün üzerinde oynanma gereği dahi duyulmadan paralel medyada haber olarak yayınlandığı tespit edildi. Yapılan incelemede, kirli operasyondan günler önce öne çıkartılması düşünülen konu başlıkları ve görsel malzemenin resim altı ve hatta spotlara kadar işlendiği, emniyetin adeta ulusal bir gazetenin haber merkezi gibi kullanıldığı belirlendi. 

28 ŞUBATÇILAR GİBİ ÇALIŞMIŞLAR

28 Şubat, Ergenekon ve İnternet Andıcı soruşturmalarında ele geçirilen belgeler, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini yıkmaya teşebbüsten hüküm giyen gazetecilerin dönemin cunta yapılanması ile ilişkili olduğunu ortaya koymuştu. Darbe yapılanması tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kurulan Psikolojik Harp Dairesinin görsel ve yazılı medyada çalışan yazar çizer takımına hükümeti yıpratmaya dönük doneler gönderdiği, köşelerde yazılacak yazıların konu başlıklarını dahi belirlediği tespit edilmişti. 17 ve 25 Aralık kirli komplosunu kurgulayan yapılanmanın da benzeri bir işleyiş dahilinde hareket ettiği ortaya çıktı. 

BİLGİ NOTLARI İLE PSİKOLOJİK HARP 

Komplo sonrası görevden el çektirilen paralelci polislerin delilleri karartmak için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü bilgisayarlarından sildiği verilerin önemli bölümü kurtarıldı. Özel bir programla geri döndürülen belgeler, yapılanmanın emniyeti adeta psikolojik harp dairesi gibi kullandığını ortaya koydu. Ele geçirilen bilgi notları üzerinde yapılan incelemelerde, notların büyük bölümünün İstanbul Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü ya da İçişleri Bakanlığı yerine paralelci medya çalışanlarına hitaben yazıldığı belirlendi.

EMNİYETİ HABER MERKEZİ GİBİ KULLANMIŞLAR

Halen incelemesi süren notlarda, 17 Aralık ve 25 Aralık kirli komplosunun iş dünyası, TOKİ ve AK Partili belediyelere yönelik ayaklarının işlendiği belirlendi. Müdür seviyesindeki bir polisin bilgisayarından çıkan bir notta ise, bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik karalama kampanyasında kullanılan ifadelerin yer aldığı, bazı konuların önem sırasına göre kırmızı, mavi ve sarı renkle işaretlendiği, konu başlıkları ve içeriklerinin profesyonel bir gazeteci edasıyla haber diline döküldüğü tespit edildi. Paralelci polislerin yok etmek istediği delil niteliğindeki bilgi notlarının bazılarında haber başlığı, spot ve resim altı dahi bulundu belirtildi. 

NOKTASI VİRGÜLÜNE AYNI

Bilgi notlarında yer alan konu başlıklarının 17 Aralık operasyonu sonrası paralel medyada başlatılan linç kampanyasında kullanıldığı ifade edilirken, yayınlanan birçok haberin bilgi notları ile noktalama işaretlerine kadar uyumlu olduğu vurgulandı. 

MEDYA AYAĞI İLE UYUMLU ÇALIŞMIŞLAR

Emniyet kaynakları, kara propaganda için kullanılan bilgi notları ve görsel materyallerin bir kısmının paralelci emniyetçiler tarafından hazırlandığını, bir kısmının ise çeşitli medya kuruluşlarına sızdırılmış yapılanma üyesi gazeteciler tarafından kurgulandığını ifade etti. Darbe operasyonuna destek veren gazeteci görünümlü örgüt üyeleri ile ilgili de ayrıca çalışma yapıldığı kaydedildi.

Paralelci N.A dosyaları silerken yakalanmıştı

17 Aralık sonrası İstanbul Organize ve Mali Şube’de birçok bilgisayarın formatlandığı, operasyonel bilgilerin silindiği ve veri arşivinin boşaltıldığı belirlenmişti. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ise bir komiser belgeleri silerken suçüstü yakalanmıştı.  “Bilişim Uzmanı” komiser N.A.’nın birim amiri tarafından sistemden dosya silerken suçüstü yakalanmış ve açığa alınmıştı. Hakkında soruşturma başlatılan komiserin telefonu ile mail adresleri, dosyaları silme olayını gerçekleştirmesi için talimat aldığı yer ve isimler ile irtibatlarının tespit edilmesi için inceleniyor. 

Yorumlara Git

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var

5 yıl erken emekli olacaklar! O meslekte çalışanlar gün sayıyor

Türkiye'nin hamlesi ABD'yi karıştırdı: Senatörler ikiye bölündü!