AKİT MENÜ

Ekonomi

THY’nin, ABD’de 5. uçuş rotası Houston

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul-ABD Houston ilk hat açılışını, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu gerçekleştirdi.

2013-04-02 19:39:32

HOUSTON
Dünyanın 220 farklı noktasına uçan Türk Hava Yolları (THY), ABD’nin Teksas eyaletinin enerji merkezi Houston şehrini destinasyon haritasına ekledi.
İstanbul - Houston arasında yaklaşık 13 saatlik bir uçuştan sonra Uluslararası George Bush Hava Limanı’na iniş yapan THY uçağına, uluslararası havacılık geleneğine uygun olarak, itfaiye araçları tarafından yağmurlama merasimi yapıldı. Büyük coşkuya sebep olan ilk seferine Türk basınının yanı sıra Teksas medyası da özel ilgi gösterdi. İstanbul’dan Houston George Bush Hava Limanı’na (IAH) gelen TK-33 numaralı ilk sefer yolcuları arasında bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ‘’Direkt uçuşların gerek ekonomimize gerek siyasi diplomatik ilişkilerimize ve ticaretimize çok önemli yansımalar vereceğini ümit ediyorum’’ dedi.
IAH Hava Limanı’ndaki açılış resepsiyonunda kürsüye davet edilen Bakan Çağlayan, Amerika’daki ekonomik ilişkilerinin altyapısını eyalet odaklı olarak hazırladıklarını belirtirken, Teksas’ın Amerika’nın en büyük ekonomisi olması dolayısı ile aradaki irtibatın sıklaştırılması gereğini vurguladı. Çağlayan ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Houston Belediye Başkanı Annise Parker’a THY’nin maket uçağını hediye ederken, Bakan Çağlayan, Başkan Parker’ı en yakın zamanda Türkiye’ye beklediğini belirtti.

Yorumlara Git

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler