AKİT MENÜ

Teknoloji

Engelliye engel yok!

Engellilerin istihdamı alanında gerçekleştirilen Özümüzle Üretiyoruz Projesi ile 2005-2013 yılları arasında 3.201 engelliyi iş sahibi yapan Avea, FEV ile birlikte bu yıl da 152 engelliye istihdam sağladı.

2014-06-10 22:30:41

Avea CEO’su Erkan Akdemir, Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) Başkanı Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu ve Avea Kurumsal İletişim Grup Direktörü Füsun Feridun’un ev sahipliğindeki toplantıda açıklanan ve engellilerin iş bulma sürecinde yaşadığı sıkıntılara işaret eden raporda, engellilerin iş sahibi olmasının toplumsal sorumluluğuna dikkat çekiliyor.

Türkiye’nin engellilere yönelik en büyük kariyer planlaması olan “Özümüzle Üretiyoruz Projesi”ne destek vererek; 2005-2013 döneminde 3 bin 201 engelliyi iş sahibi yapan Avea, projenin sosyal hayata yansıyan sonuçlarını “Engelliler Çalışma Hayatı Projesi Kalitatif Araştırma Raporu” ile açıkladı.

Özümüzle Üretiyoruz Projesi’ne destek vererek bugüne kadar Avea’nın çalışan sayısından daha fazla sayıda engelliye istihdam sağladıklarının altını çizen Avea CEO’su Erkan Akdemir; “İçinde yer almaktan büyük gurur duyduğumuz bu projemiz ile 3.353 engelli vatandaşımız; sigorta ve iş güvencesi ve erken emekliliğin yanı sıra profesyonel ve düzenli bir iş ortamı ile düzenli bir gelirin de sahibi oldu” dedi.

YÜZDE 80’İ İŞ GÜCÜ DIŞINDA

Araştırma sonuçlarının gösterdiği en çarpıcı sonucun, iş sahibi olan engellilerin geleceğe daha güvenli ve umutla baktığına dikkat çeken Akdemir, “ FEV’e destek vererek istihdamını sağladığımız bu kişilerin pek çoğu, FEV aracılığıyla işe yerleştikten sonra evlenmiş, hatta çocuk sahibi olmuş durumda. Bu da bizim Türkiye’nin engelsiz büyümesi için ne kadar doğru bir projeye hayat verdiğimizi gösteriyor” diye konuştu.

Engellilerin yüzde 80’den fazlasının işgücüne dâhil olmadığına dikkat çeken Akdemir, “Bunun temel sebeplerini belirlemek ve engellilerin istihdam konusunda yaşadığı sıkıntıların temeline inmek amacıyla, Avea olarak IPSOS Araştırma Şirketi işbirliğiyle bir rapora imza attık. Hazırladığımız ‘Engelliler Çalışma Hayatı Projesi Kalitatif Araştırma Raporu’, engellilerin iş bulma sürecinde Özümüzle Üretiyoruz Projesi’nin ne kadar önemli bir rol oynadığına da ışık tutuyor” dedi.

TOPLUMA YANSIYOR

Avea olarak Türkiye’nin geleceğine yatırım yapma vizyonuyla hareket ettiklerini vurgulayan Akdemir, “Bu anlayış, sosyal alanlar için de geçerli. Türkiye’de engellilere yönelik gerçekleştirilen en kapsamlı bir projenin arkasında olmak da bize büyük bir gurur veriyor. Çünkü bu projenin olumlu etkileri yalnızca engelli bireylere değil, onların ailelerine ve topluma da yansıyor” ifadesini kullandı.

FEV Başkanı Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu; işveren, engelli ve İŞKUR arasında konumlanıp engelli bireyin vasıflarına ve işverenin ihtiyaçlarına uygun eşleştirme yaparak uygun adayların işe alınmasını sağladıklarını belirtti.

Yorumlara Git

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı

Asgari ücrette pazarlığın başlayacağı rakam belli oldu! Masadaki rakam bomba