AKİT MENÜ

Teknoloji

Türkiye’de bilgi toplumu yolunda ‘akademik’ adım

Turkcell ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) işbirliğinde hayata geçirilen Bilgi Toplumu Enstitüsü teknoloji ve bilgiye erişimin topluma yayılmasını hedefleyecek. Enstitü, uygulayacağı etkinlik ve eğitimlerini tüm yıla yayacak.

2014-06-10 22:31:52

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell ve Türkiye Bilişim Vakfı el ele vererek ülkemizi bilgi toplumuna dönüştürme yolunda önemli bir adım olan Bilgi Toplumu Enstitüsü’nü hayata geçirdi.

Klasik bir düşünce kuruluşunun (think tank) ötesine geçmesi hedeflenen TBV-Turkcell Bilgi Toplumu Enstitüsü aracılığıyla, prestijli yurtiçi ve yurtdışı işbirlikleri gerçekleştirilmesi, dünyanın önde gelen kanaat önderleri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla sektörün geleceğine yön veren bir platform haline gelmesi, üniversite-sanayi işbirliklerinin desteklenmesi ve teknoloji konusunda eğitim alan gençlerin Enstitü olanaklarından faydalanmaları planlanıyor.

BULUŞMA NOKTASI

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, enstitü ile yaptığı değerlendirmede, “Dünya bir bilgi çağı yaşıyor. Bilgi Toplumu Enstitüsü işte tüm bu malzemenin bir araya geldiği, bu alanda inovasyon ve üretimin teşvik edildiği bir buluşma noktası olacak” dedi. TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise bilgi ve iletişim teknolojileri alanında donanımlı, uluslararası alanda tanınacak bir bilgi üretim ve paylaşım merkezi oluşturmak istediklerini belirtti ve “Enstitü, üniversite-sanayi-kamu-özel sektör-sivil toplum birlikteliği ile bilgi üretilecek” diye konuştu.

Yorumlara Git

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı

Asgari ücrette pazarlığın başlayacağı rakam belli oldu! Masadaki rakam bomba