AKİT MENÜ

Gündem

Efkan Ala: Türkiye, üzerine düşeni yapacaktır

İçişleri Bakanı Efkan Alâ, 99. Dönem Kaymakamlık Kura töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Musul Konsolosluğu'nun işgal edildiği, Türk diplomatların rehin alındığı ve özel harekat polislerinin teslim olduğu iddiaları bulunduğunu belirterek, başkonsolosun da rehin alınanlar arasında olup olmadığını sorması üzerine Bakan Ala, "Bu konuda değerlendirmeler yapılıyor. Dışişleri Bakanlığımız bir açıklama yapacak. Bunun dışındaki açıklamalara lütfen itibar etmeyiniz" dedi..

"Böyle bir gelişme söz konusuysa Türkiye nasıl bir adım atabilir" şeklindeki soruya karşılık Ala, "Türkiye, elbete kendi çıkarları doğrultusunda, kendi üzerine düşeni yapacaktır" diye konuştu.

Konsoloslukta kaç polis olup olmadığının sorulmasına karşılık da Ala, "Bilmez olur muyuz" yanıtın verdi.

Ala, sayı söyleyip söylemeyeceğine yönelik soru üzerine de özel harekat polisleri olduğunu ancak sayı paylaşamayacağını bildirdi.

Can kaybı olup olmadığına yönelik soruyu da Ala, "Elbette siz basın mensupları olarak bir an önce enformasyon almak istiyorsunuz ama biz de devlet ciddiyeti içerisinde Türkiye'nin çıkarlarını düşünerek kendi alanımız ile ilgili açıklamalar yapalım. O alanla ilgili de Dışişleri Bakanlığımız yapacak" karşılığını verdi.

Yorumlara Git

Mourinho yolcu sanki! Bir ilk yaşandı: Tarih vererek duyurdular… Asla göz ardı edilmemeli!

İsmail Nacar’dan uyarı! Bektaşiler emperyalist tuzağa gelmemeli

Gazze’deki zulmü durduracak hiçbir etkili adım atılmadı!

İzmir felaketi yaşıyor! Şimdi de çöp dağları oluşmaya başladı!

CHP'nin kalesini fareler bastı! Rezil görünler