AKİT MENÜ

Gündem

Musul alarmı!

IŞİD’in Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na baskın düzenleyerek 49 kişiyi rehin alması Ankara’yı alarma geçirdi. Başbakanlık’ta Erdoğan başkanlığında kritik bir toplantı gerçekleşti. Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk’ün de toplantıya katılması, “askeri harekât ihtimalinin de masaya yatırıldığı” yorumlarına sebep oldu

Güncelleme Tarihi:

AKİT / ANKARA - IŞİD’in Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na baskın düzenleyerek 49 kişiyi rehin alması Ankara’yı alarma geçirdi. Başbakanlık binasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda Musul konusu masaya yatırıldı.

ASKERİ OPERASYON MASADA

Yaklaşık 3 saat süren kritik zirvenin ardından Başbakanlık’tan açıklama yapıldı. Toplantıda Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk’ün de yer aldığı bildirildi. Öztürk’ün de toplantıya katılması, “askeri harekat ihtimalinin de masaya yatırıldığı” yorumlarına sebep oldu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, gelişmelerin an be an takip edildiğinin altını çizdi. “Türkiye, elbette kendi çıkarları doğrultusunda, kendi üzerine düşeni yapacaktır” diyen Ala, sosyal medyada dolaşan dezenformasyon ürünü bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini kaydederek, “Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığımız açıklama yapacak, diğer sosyal medyada ya da medyanın kendi içinde dolaşan haberleri değerlendirmeye almadan o açıklamayı bekleyin” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gelişmeler üzerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru’yu Çankaya Köşkü’ne çağırarak yarım saat görüştü.

IŞİD’İN ARKASINDA KİM VAR?

Diğer taraftan; Irak’taki son gelişmeleri değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Musul’da yaşananlar kaygı verici, takip ediyoruz” dedi. Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin yanlış politikaları olduğunu kaydeden Arınç, “Musul’un böylesine aşırı bir örgütün denetimine geçmesine ve yasadışı örgütlenmelerin güç kazanmasına Türkiye müsaade etmeyecektir” değerlendirmesini yaptı. Twitter hesabından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salik Kapusuz da Musul’da kontrolü sağlayan Irak Şam İslam Devleti militanlarının arkasında eli kanlı katil Beşar Esad’ın olduğunu söyledi. Kapusuz, “Hem IŞID’i destekleyip, hem de dünyaya ‘Benimle değil IŞİD ile mücadele edin’ diyen Esed, bu örgüte ‘can simidi’ olarak bakıyor. Dünya, şimdiye kadar Esed’in bu oyununa göz yumdu. Ama artık bu oyuna dur demeli. Yani hem IŞİD, hem de onun arkasındaki Esed terörü ortadan kaldırılmalıdır. IŞİD’in Kuzey Irak’ta yaşayan Türkmenlere yönelik yaptığı katliamlara karşı elbette Türkiye sessiz kalmayacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da oradaki Türkmen soydaşlarımızın arkasında olduğumuz bilinmelidir” şeklinde konuştu.

IŞİD: TÜRK KONSOLOS VE REHİNELERİ TUTUKLADIK

IŞİD ise twitter hesabından yaptığı açıklamada,”Türkler kaçırılmış değil. Sadece soruşturma prosedürleri bitene kadar güvenli bir yere götürüldüler. Eğer IŞİD’e karşı bir suç işlemedilerse serbest kalacaklar.” denildi. IŞİD ikinci açıklamada ise Türk konsolos ve rehinelerin tutuklandığını da duyurdu.

Yorumlara Git

Mourinho yolcu sanki! Bir ilk yaşandı: Tarih vererek duyurdular… Asla göz ardı edilmemeli!

İsmail Nacar’dan uyarı! Bektaşiler emperyalist tuzağa gelmemeli

Gazze’deki zulmü durduracak hiçbir etkili adım atılmadı!

İzmir felaketi yaşıyor! Şimdi de çöp dağları oluşmaya başladı!

CHP'nin kalesini fareler bastı! Rezil görünler