AKİT MENÜ

Gündem

“Erdoğan’a zehir değil zemzem içireceğiz”

Ağabeyi Şemdin Sakık ile 1998’de Irak’ın kuzeyinde yakalanarak Türkiye’ye getirilen ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan terör örgütü üyesi Arif Sakık, ‘’Başbakan Erdoğan, eğer bu silahlı mücadeleye son verir, PKK’yı yurt dışına çıkarırsa

2013-04-03 20:41:52

MUŞ - Sakık, Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’nde çözüm süreciyle ilgili değerlendirmede bulundu.
Terör örgütüne katıldığı 1993 yılından itibaren ağabeyi Şemdin Sakık’ın yanında yer alan ve 1998 yılında Irak’ın kuzeyinde yakalanarak ağabeyi ile Türkiye’ye getirilen Arif Sakık, çıkarıldığı mahkemece iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Diyarbakır’da 7 yıl tutuklu kaldıktan sonra Muş E Tipi Kapalı Cezavi’ne gönderilen Sakık, hükümetin çözüm süreciyle ilgili başlattığı çalışmaları samimi bulduğunu ve herkesin bu sürece destek vermesi gerektiğini belirtti.
Böylesi bir hamle ile hükümetin, taşın altına elini değil, gövdesini koyduğunu, Türkiye’nin hassas bir süreçten geçtiğini vurgulayan Sakık, süreçle ilgili konuşanların da bu hassasiyeti göz önünde bulundurarak değerlendirme yapması gerektiğini ifade etti.
‘’Başbakan Erdoğan, eğer bu silahlı mücadeleye son verir, PKK’yı yurt dışına çıkarırsa biz ona baldıran zehiri değil, zemzem suyu içireceğiz’’ diyen Sakık, Erdoğan’ın bunu başarması durumunda hem Türklerin hem de Kürtlerin azizi ve cumhuriyet tarihinin Atatürk’ten sonra gelen en büyük devlet adamı olacağını kaydetti.
Devlet görevlilerinin İmralı ile yaptığı görüşmeleri olumlu bulduğunu, sürecin ilerlemesiyle ilgili bazı kaygılarının olduğunu dile getiren Sakık, farklı düşüncelere sahip insanların süreci sabote etmek için çeşitli çalışmalar içinde olabileceğini anlattı.
Terör örgütüne katıldığı için büyük pişmanlık duyduğuna işaret eden Sakık, “Bu ülke hepimize yeter” dedi.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi