AKİT MENÜ

Ekonomi

Enerji İş Hak-İş'e katıldı

Enerji hizmet kolunda kurulan 2. Sendika olma özelliği taşıyan ve faaliyetlerine bir konfederasyona bağlı olmadan bağımsız halde devem eden Enerji İş, dünkü olağanüstü genel kurulunda Hak-İş'e bağlanma kararı aldı.

2013 yılında kurulan ve enerji iş kolunda Türk İş'e bağlı TES-İş sendikasından sonra ikinci sendika olma özelliği taşıyan Enerji İş Sendikası'nın olağanüstü genel kurulu, sendikanın Fatih'teki genel merkezinde yapıldı. Kurulduğu günden beri faaliyetlerini bir konfederasyona bağlı olmadan bağımsız bir şekilde yürüten sendika dünkü genel kurulda Hak-İş Konfederasyonu'na bağlanma kararını da oyladı. Oybirliğiyle Hak-İş'e bağlanan Enerji İş genel kurulunda yeni yönetim de seçildi. Mahmud Altunsoy'un tek aday olarak girdiği ve yeniden başkanlığa seçildiği genel kurulda enerji iş kolundaki en büyük sendika olan TES-İŞ'e de tepki vardı.

TES-İŞ ÜYELERİMİZ TEHDİT ETTİ

Hak-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay'ın divan başkanı olarak yönettiği olağanüstü genel kurulda bir konuşma yapan Enerji İş Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, kuruldukları dönemde TES-İŞ'in tepkisine ve itibarlarına yönelik çalışmalarına maruz kaldıklarını söyledi. TES-İŞ'in birçok alanda 'Yeni sendika kurulması kanunen mümkün değil' diyerek önlerini kesmeye çalıştığını söyleyen Altunsoy, 'Maalesef bizim itibarımızı zedelemek için çalıştılar. Kütahya'da bize tehditle ve zorla insanları sendikamıza üye yaptığımızı söylediler ancak tutmadı. Şimdi cuntalardan güç alan, tekel şeklindeki sendikacılık bitti. Artık güç işçiden alınacak' diye konuştu. Altunsoy ayrıca Kütahya Tunçbilek Termik Santrali'nde TES-İŞ'ten ayrılıp Enerji İş'e geçen işçilerin tehdit edildiği ve çeşitli şantajlara maruz bırakıldığını kaydederek 'Sendikal hak diye işçiye bir kalıp sabun verenler şimdi bu hakkı da işçinin elinden almaya çalışıyor' ifadelerini kullandı.

Tabela asmak yeterli değil

Altunsoy'un konuşmasının ardından Enerji İş'in Hak-İş'e bağlanması oylandı. Oybirliğiyle onaylanan kararın ardından konuşan genel kurulu yöneten Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Enerji İş'in Hak-İş'e bağlı 18. İş kolunu oluşturacağını söyledi. Toruntay, '20 iş kolu var ve Enerji İş'in katılımıyla konfederasyonumuzda 18 iş kolu sendikası bir araya gelmiş oldu. Ama sendika kurmak kadar onu yaşatmak da önemli. Tabela asmak, büro açmakla olmuyor. Sendikaların devamı için sürekli olarak emekten, mücadeleden ve haktan yana olacağız. Kimsesi olmayanın hakkını da savunacağız' ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Ortadoğu’da Büyük felaket! Birleşmiş Milletler acil toplandı

Milyoner’de ilginç anlar… Yarışmacının cevabı sunucuya kahkaha attırdı

HÜDAPAR’a aslan, DEM'e kedi

Malum zihniyetin engellendiği yerli sanayi son 20 yılda ayağa kalktı! CHP takoz engellendi savunma sanayii şahlandı

Kassam'dan işgal rejimine darbe