AKİT MENÜ

Gündem

Köşk’te Musul Zirvesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nu Köşk’e davet ederek Musul’daki son gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

2014-06-14 22:58:23

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nu Köşk’e davet ederek Musul’daki son gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Görüşme 1.5 saat sürdü. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise, Köşk’e çıkmadan önce, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile bir araya gelerek, rehin alınan konsolosluk görevlileri ve 31 TIR şoförü ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Irak’taki son durumla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Koru, TIR şoförleri için, rehin oldukları söyleniyor fakat rehin olup da bunun karşılığında herhangi bir talep bize iletilmedi. Şirketlere de iletilmediğini anlıyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil... Değişik kaynaklardan alınan bilgilere göre şu an itibariyle personelimizin hepsi bir yerde ve sağlıklarıyla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Personelimizin aile fertlerine karşı herhangi bir şekilde kötü bir muamele söz konusu değil. Herhangi incitici bir şeyle karşılaştıkları yönünde bizde bilgi yok” dedi.

Konsolosluk personelini asgariye düşürdüklerini ve personele faaliyetlerini risk almadan yerine getirmeleri ve belgeleri imha ederek Türkiye’ye gelecek şekilde hazırlık yapmaları yönünde talimat verildiğini aktaran Koru, olayların sadece Türkiye’nin değil, uluslararası kamuoyunun da beklediğinden farklı geliştiğini ifade etti.    

113 TÜRK YURDA DÖNDÜ

IŞİD’in elinde 31’i özel harekat polisleri olmak üzere 49 konsolosluk personelinin olduğunu aktaran Koru, bu sayıya personelin ailelerinin de dahil olduğunu söyledi. Koru, 3 mahalli personelin eşi, iki çocuğu ve o sırada orada bulunan 4 ya da 5 tane vatandaşın olduğunu dile getirdi.

Vatandaşlarımıza kötü bir muamelede bulunulmadığını belirten Koru, “fidye istendiği” yönündeki iddialarla ilgili olarak böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Herhangi bir pazarlığın söz konusu olmadığına vurgu yapan Koru, “Zaten onlar da ‘biz onları rehin aldık. İşte şunun karşılığında bırakacağız’ böyle bir açıklama da söz konusu değil” ifadesini kullandı.

Koru, IŞİD’in elindeki Türk vatandaşlarını Suriye’ye götürdüğüne dair iddiaları da yalanladı.

Öte yandan; Dışişleri Bakanlığı Necef’te bulunan 113 Türk işçinin kiralanan bir uçakla yurda döndüğünü bildirdi.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı