AKİT MENÜ

Ekonomi

İhracatçının gözü Birleşmiş Milletler’de

BM’nin satın alımlarının Türk ihracatçıları için potansiyeli yüksek bir pazar fırsatı sunuyor. Türkiye’nin bu alımlar içindeki payı, özellikle son 3 yıllık dönemde 4.9 milyon dolardan 7.5 milyon dolara çıktı.

2014-06-15 21:48:13

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda İstanbul, Ankara ve Bursa’da düzenlenecek programlarla Türk İhracatçılara, Birleşmiş Milletlerin (BM) satın alma süreçleri ve prensipleri konusunda bilgilendirme yapılacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, BM mal ve hizmet satın alma programları tanıtımı BM uzmanları tarafından gerçekleştirilecek. Etkinlikler 16 Haziran 2014 tarihinde İstanbul’da, 18 Haziran’da Ankara’da ve 20 Haziran’da da Bursa’da yapılacak. Söz konusu seminerlerde merkezi New York’ta bulunan Satınalma Biriminde görev yapan uzmanlar tarafından BM’nin satın alma ve ihale başvuru süreci hakkında bilgiler verilecek, ayrıca seminere katılan firmaların BM sistemine kayıt işlemleri BM uzmanlarının da desteğiyle gerçekleştirilecek.

İHRACATA BM FIRSATI

BM’nin merkez birimleri ile barışı koruma misyonlarının BM Satın Hizmetleri Birimi tarafından organize edilen toplam satın alım tutarları son on yıllık dönemde hızlı bir şekilde artarak 2003 yılında 892 milyon dolardan, 2013 yılı sonu itibariyle yaklaşık 3 milyar dolara ulaştı, tüm BM Sistemi tarafından 2012 yılında gerçekleşen toplam mal ve hizmet tutarı ise 15,4 milyar dolar oldu.

BM’nin satın alımlarının Türk ihracatçıları için potansiyeli çok yüksek bir pazar fırsatı sunuyor. Türkiye’nin bu alımlar içindeki payının özellikle son 3 yıllık dönemde 4,9 milyon dolardan 7,5 milyon dolara yükseldiği görülürken, BM Satınalma Biriminin yaptığı alımlar içindeki payı ise henüz arzulanan seviyede değil. 2013’te ulaşılan 7,5 milyon dolarlık tutar, toplam alımların sadece yüzde 0,25’ine karşılık geliyor.

Yorumlara Git

Ortadoğu’da Büyük felaket! Birleşmiş Milletler acil toplandı

Milyoner’de ilginç anlar… Yarışmacının cevabı sunucuya kahkaha attırdı

HÜDAPAR’a aslan, DEM'e kedi

Malum zihniyetin engellendiği yerli sanayi son 20 yılda ayağa kalktı! CHP takoz engellendi savunma sanayii şahlandı

Kassam'dan işgal rejimine darbe