AKİT MENÜ

Gündem

Hüseyin Çelik'ten çatı aday yorumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik katıldığı bir TV programında CHP ve MHP'nin ortak çatı adayı konusunda açıklamalarda bulundu.

2014-06-16 18:15:20

İşte Çelik'in açıklamaları;

KİMİN ADAY OLDUĞU DEĞİL, HALKIN KİME TEVECCÜH GÖSTERECEĞİ ÖNEMLİ
 
Öncelikle hayırlı olsun. Tabii CHP ve MHP'nin kimi aday göstereceğine biz değil kendileri karar verecekler. Muhalefet partileri bir aday üzerinde uzlaştıklarını söylüyorlar ancak sizin kimi aday göstereceğinden çok halkın kime teveccüh göstereceği çok önemlidir. Türkiye'de her zaman tavan ile taban aynı şeyi söylemiyor.
 
CHP'li Hamzaçebi geçenlerde bir basın toplantısı yaptı ve "Bizim öncelikle üzerinde uzlaştığımız şey Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması' dedi. Ben genel merkezde yaptığım toplantıda bunu bir Karadeniz fıkrasıyla karşıladım.
 
"Temel'le Dursun birbirinin düşmanı. İkisi de suç işleyip hapse girmiş ve ikisi de idama mahkum olmuş. İkisine de son arzuları sorulmuş. Önce temele sormuşlar. Temel boynunu bükmüş ve "Anamı görmek istiyorum" demiş. Sonra Dursun'a sormuşlar. Dursun, Temelin gözlerin kim dolu bir şekilde bakarak, "Temelin anasını görmek istiyorum" demiş."
 
KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ LİDERLİKLERİ SORGULANACAK ENDİŞESİ TAŞIYORLAR
 
CHP bir CHP'liyi aday gösteremiyor. MHP de bir MHP'liyi.. Bunun temel sebebi şu. Kılıçdaroğlu şunu biliyor.. CHP'den CHP'li birini aday gösterirse ve seçimlerde ondan fazla oy alırsa hali nice olur.. Seçilmeyeceği kesin.. "Benim buradaki liderliğim sorgulanırsa..." diyor. Sayın Bahçeli'nin de aynı endişeleri var. Ben de biliyorum ki MHP içerisinde kimi isimler ondan daha çok prim yapar.
 
ADAYLIĞI KESİNLEŞİRSE ELBETTE SÖYLEYECEKLERİMİZ OLACAK
 
Bir kere ben sayın İhsanoğlu'nun şahsiyetiyle, geçmişte yaptığı görevlerle, ne kadar isabetli olup olmadığıyla ilgili şu anda bir şey söylemiyorum. Şunun için söylemiyorum, henüz adaylığı kesinleşmedi. Adaylığı kesinleştikten ve meydanlara çıktıktan sonra halk bakacak ve kararını verecek. O zaman elbette bizim de söyleyeceklerimiz olacak.
 
SİYASET BU KADAR KÖTÜ BİRŞEYSE NEDEN SİYASET YAPIYORLAR? 
 
Kendisiyle konuşmadan iki liderin çıkıp onu aday göstermesi söz konusu olamaz. Bu bilinen birşey zaten. Ama ben prensipler bazında şunları söylemek istiyorum. Bir kere Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve onların yardımcıları sürekli şu tezi işlediler.. "Siyasetçi Cumhurbaşkanı adayı olmasın.." dediler. Ben hayretler içerisindeyim bu siyaset o kadar kötü birşeyse niçin yapıyorlar bu siyaseti? Bu arkadaşlar bir bütün olarak siyaset kurumunu ve kendilerini aşağıladıklarının farkında değiller. Hele hele Cumhurbaşkanı halk tarafından seçildikten sonra Türkiye'deki en yüksek düzeyli makam olacak. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı makamı birileri tarafından hep özellikle milli iradeye ayar çekilen bir makam olarak görülmüştür.
 
ATATÜRK, İNÖNÜ, ÖZAL, BAYAR VE DEMİREL HATTA SAYIN GÜL DE SİYASETÇİYDİ 
 
Ben insanların mesleğiyle ilgilenmiyorum. Asker de olur, Hakim de olur, savcı da olur, mühendis de olur, herkes olur.. Atatürk, evet generaldi ama Atatürk CHP'nin kurucusuydu.. Atatürk bir siyasetçiydi ve birinci Cumhurbaşkanıydı. İsmet Paşa siyasetçiydi ve ikinci Cumhurbaşkanıydı.. Celal Bayar, Demokrat Parti'nin kurucusuydu. Sayın merhum Özal, bir siyasetçiydi. Demirel bir siyasetçiydi. Sayın Gül de bir siyasetçiydi.. Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk ve Kenan Evren gibi isimler de askerdi. Siyasetten gelen insanlar değillerdi. Ya darbeyle ya da başka bir şekilde o günkü derin devletin itmesiyle iktidara gelmişlerdi.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı