AKİT MENÜ

Gündem

TRT'nin parasıyla TRT ve TÜBİTAK'ı yalanlattı

Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasındaki ses kaydının TÜBİTAK tarafından montaj olduğunun rapor edilmesinden sonra İngiltere'deki bir kuruluştan "ses kaydı gerçek" raporu alan avukat İbrahim Yayla, 17 bin 500 TL'lik analiz ücretini cebinden ödediğini açıkladı. Yayla, hem TRT'nin hem de kamu ortaklığı bulunan GSM şirketinin de avukatı. Ses kaydıyla ilgili TRT'de de daha önce "montaj" raporu vermişti.

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve TÜBİTAK tarafından verilen raporla montaj olduğu ispat edilen yasadışı telefon kaydıyla ilgili düzmece bir belge daha ortaya çıkarıldı. Demokrasi Denetçileri Derneği isimli kuruluş söz konusu kaydın montaj olmadığını ileri sürdü. İngiltere'deki Audio Forensic Services Şirketi'ne yaptırıldığı belirtilen analizde sesin Başbakan Erdoğan'a ait olduğunun ispatlandığı iddia edildi. İddiayı öne süren Dernek Yönetim Kurulu üyesi avukat İbrahim Yayla, analiz ücretini kendi cebinden ödediğini açıkladı. TRT ve AVEA'nın da avukatlığını yapan Yayla, cebinden para vererek daha önce TRT'nin de analiz ederek montaj olduğunu açıkladığı raporu da yalanlamış oldu.

ANALİZE 17 BİN 500 LİRA ÖDEDİ

İngiltere'deki bir firmadan alındığı belirtilen analiz raporu için derneğin yönetim kurulu üyesi avukat İbrahim Yayla cebinden 17 bin 500 lira ödendiği açıklandı. Yayla, raporun ücretinin ödenmesine ilişkin şunları söyledi: "Ücreti kendi hesabımdan ödedim. Dekontu bankamdan her zaman çıkartabilirim. Bu raporu almak çok büyük rakamlar ödenmiyor. Bunu herkes yapabilir. 17 bin 500 TL'ye yapıldı. Ben kendi hesabımdan gönderdim. Karşı şirketin Paul Baker'in hesabına gönderdik."

TRT'NİN PARASIYLA TRT RAPORUNU YALANLATTI

İbrahim Yayla, İzmir Barosuna kayıtlı bir avukat olarak mesleğini icra ediyor. Yayla, aynı zamanda TRT ve GSM operatörü Avea'nın da avukatlığını yapıyor. Cebinden ödeyerek aldığı analiz raporu ile avukatlığını yaptığı TRT'nin de raporunu yalanlatan Yayla, şu açıklamayı yaptı: "Bunu öğrendiğim iyi oldu. Biz sadece bunun sosyal boyutu ile ilgilendik. O boyutunu hiç düşünmedik. Ne başbakan Erdoğan'ın karşısındayız ne de yanındayız. Ne ordayız, ne burada. Bu haberlerden sonra Ankara Başsavcısı da bu raporu ulaşmak isteyecektir. Olayla ilgili de dernek olarak da Başsavcılık ile görüşebiliriz."

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı