AKİT MENÜ

Gündem

Çatı aday İhsanoğlu kimin projesi!

CHP’nin, Gülen’e yakın bir ismi Köşk’e aday göstermesi, “İhsanoğlu kimin projesi” sorularına yol açtı.

2014-06-17 23:02:18

SİNAN YAVUZOĞLU / ANKARA - ‘Çatı aday’ olarak açıklanan ‘Ekmeleddin İhsanoğlu’ ismi CHP ve MHP tabanlarının tepkisini çekerken kamuoyu tarafından da eleştiriliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MHP lideri Devlet Bahçeli’ye ‘çatı aday’ olarak İslam Konferansı Teşkilatı eski genel sekreteri olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismini önermesi yeni tartışmalara sebep oldu.

CHP TABANI RAHATSIZ

‘İslami’ kişiliği ön planda olan bir ismin CHP tarafından aday gösterilmesinin CHP tabanında rahatsızlığa sebep olurken, CHP’li vatandaşlar, ‘CHP’de adam kalmadı mı?’ hüznünü yaşamaya başladılar bile. Bu arada önerilen İhsanoğlu isminin Paralel yapıyla ilişkileri de ayrıca dikkat çekiyor.

İHSANOĞLU, GÜLEN’LE MÜTTEFİK Mİ?

Gülen’e yakınlığıyla bilinen Rumi Forum’un kimi toplantılarına katılarak ‘hoşgörü’ ve ‘diyalog’ mesajları veren İhsanoğlu’nun Gülen’le ortak bir proje kapsamında öne sürüldüğü yönünde iddialar mevcut.

‘GATESTONE İNSTİTUTE’ 2012’DE HABER VERMİŞ!

Mesela New York’ta faaliyet gösteren ‘Gatestone İnstitute’ isimli düşünce kuruluşunun, 2012 tarihli bir çalışmasında, Gülen’in “Büyük bir başarı ile siyasi iktidar amacını gizlediği”, “İkiyüzlü bir kampanya başardığı” ve “Ekmeleddin İhsanoğlu liderliğindeki İKÖ ile menfaatleri doğrultusunda bir düzeni canlandırmak için kararlı olduğu” yorumu yapılmıştı.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı