AKİT MENÜ

Gündem

Casusluğa baskın

Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere devletin üst düzey yetkililerini dinledikleri ve yabancı ülkeler adına casusluk yaptıkları ortaya çıkan Paralel Yapı’ya operasyon düzenlendi. 5 ilde 11 ayrı noktaya düzenlenen baskınlarda Başbakan’ın yakın korumalığını yapan isimlerin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

2014-06-17 23:13:54

AKİT / ANKARA - Ülkesine ihanet edip yabancı ülkeler adına casusluk faaliyeti yürüten ve bu kapsamda kendi Başbakanını dinleyen Paralel Yapı’ya mensup polislerle ilgili harekete geçildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, çalışma ofisine “böcek” tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında 1. sınıf emniyet müdürleri Mehmet Yüksel ve Zeki Bulut’un da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. 1 kişi ise yurtdışında olduğu için gözaltına alınamadı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından dün sabah saat 06.00’da Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Karabük ve Yozgat’ta eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Operasyonlar kapsamında Ankara’da 6, İstanbul’da 1, Diyarbakır’da 1, Yozgat’ta 2, Karabük’te ise 1 olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı. Dördüncü sınıf emniyet müdürü, müstafi Serhat Demir ise yurt dışında bulunduğu için gözaltına alınamadı ancak evinde arama yapıldı. Bu arada, soruşturma kapsamında Ankara’da görevli bir polis memurunun Karabük’teki evine gelen ekipler, burada arama yaptı. Ekipler çalışmalarını tamamladıktan sonra söz konusu adresten ayrıldı. 5 ilde gözaltına alınan zanlıların Ankara’ya getirileceği öğrenildi.

GÖZALTINA ALINANLARIN LİSTESİ

“Casusluk” suçlamasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan kişiler şöyle: 

l 1. sınıf emniyet müdürü Mehmet Yüksel. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı olan Yüksel, şu an itibarıyla Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görev yapıyor. 

l 1. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki Bulut. Başbakan Erdoğan’ın eski koruma müdürü olan Bulut, şu an Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda çalışıyor.  

l 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Özdoğan. İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nda çalışan Özdoğan, şu an itibarıyla A. Gaffar Okkan PMYO’da görev yapıyor. 

l 4. Sınıf Emniyet Müdürü Serhat Demir. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı personeli olan Demir, Emniyet’ten istifa etti. Yurt dışında olan Demir, bu nedenle gözaltına alınamadı. 

l 4. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Zavar.  İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nda çalışan Zavar, şu an itibarıyla Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapıyor.

l Emniyet amiri görevinden ihraç edilen Ahmet Türer. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı’nda çalışan Türer’in, meslekten ilişiği kesildi. 

l Komiser Enes Çigci. İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nda çalışan Çiğci, Ankara Gölbaşı ilçesinde görevine devam ediyor.  

l Başpolis Memuru İbrahim Sarı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görev yapıyor.

l Polis memuru Hurşit Gölbaşı, Başbakanlık Koruma Güvenlik Teknik Şube Müdürlüğü’nde çalışıyor. 

l Polis memuru Harun Yavuz, KOM Daire Başkanlığı’nda çalışırken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’ne nakledildi.  

l Polis memuru Seyit Saydam, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü’nde görev yapıyor. 

l Polis memuru İlker Usta, İstihbarat Dairesi Başkanlığı’ndan, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne tayin edildi. Bu arada, soruşturma kapsamında İstanbul’da herhangi bir adreste arama yapılmadığı bildirildi.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı